Bitterkoekjestaart (cake)

April 18 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Bitterkoekjestaart - sandrakookt.nl
Bakken voor team Beter

Een van mijn leukste collega’s heeft MS. Wat een rotziekte. En er is helaas nog geen medicijn of behandeling die het laat verdwijnen. Mijn collega is super positief, stoer en je merkt eigenlijk niet dat ze MS heeft. En ze wordt nog meer kick-ass. Ze gaat de Mont Ventoux beklimmen op de fiets. Ik ben blij dat ik haar kan en mag sponsoren. En daarnaast ga ik ook geld inzamelen door te bakken en en al het lekkers te verkopen op kantoor. Deze heerlijke bitterkoekjes amaretto taart, jammie, jammie, jammie, dat moet toch flink wat geld opleveren?



Bitterkoekjestaart/ cake 

250 gram bitterkoekjes
175 ml amandellikeur (amaretto oid)
200 gram pure chocolade
250 gram boter
225 gram witte basterdsuiker
5 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Breek de bitterkoekjes in stukjes en giet de amaretto eroverheen. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken.
Breek de chocolade in blokjes en doe deze samen met de bitterkoekjes (en eventueel niet opgenomen amaretto) in een keukenmachine en hak in stukjes.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en doe dit in een kom.
Voeg de suiker toe en en klop dit met een mixer tot een luchtig mengsel.
Voeg dan een voor een de eieren toe en zet de mixer na elk ei even aan.
Voeg nu het zelfrijzende bakmeel toe en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Spatel als laatste het chocolade-bitterkoekjes mengsel toe.
Vet een springvorm in met boter en giet het beslag in de vorm
Bak de taart/cake ongeveer 50 minuten in de oven. 
Je kunt controleren of het deeg gaar is door er een sateeprikker in te steken. Wanneer er nog zacht deeg aan de prikker zit moet de taart nog een paar minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook