Appeltaart

April 10 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Appeltaart - sandrakookt.nl
Verslaafd aan koken?

Volgens een vriendin ben ik verslaafd aan koken – ach zolang ik mijn man af en toe nog diep in de ogen kijk, de kinderen nog bij naam weet en ook elke ochtend nog op mijn werk verschijn, hoef ik nog niet af te kicken. Maar, er zit wel wat in, er zijn dagen dat ik me ‘s ochtends al kan verheugen op wat we ‘s avonds gaan eten. En sinds de start van sandrakookt.nl wordt het alleen maar meer. Gerechten moeten nog lekkerder, mooier en natuurlijk op de foto. De foto’s moeten ook mooi zijn en het gerecht eer aan doen – de foto moet je doen watertanden, uuhhhmmm daar gaat het nog wel eens mis. Afgelopen weekend heb ik een super lekkere appeltaart gebakken, maar de foto doet de taart niet echt eer aan, het is namelijk een heerlijke appeltaart met luchtige cake bodem (door de zure room). Binnenkort nog maar eens maken en opnieuw fotograferen, ook geen straf.

 

 

Appeltaart recept:

125 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
2 theelepels kaneel
2 eieren
125 ml zure room
175 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels bloem
3 appels
3 eetlepels basterdsuiker
½ eetlepel citroensap
1 theelepel koek/speculaaskruiden
75 gram walnoten
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter met de witte basterdsuiker en de kaneel door elkaar met een mixer.
Voeg een voor een de eieren toe en mix dit tot een romig geheel.
Spatel hierna de zure room en het meel door het beslag.
Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenzijde glad.
Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
Meng de appelplakjes met de bloem, bruine basterdsuiker, citroensap en de speculaaskruiden in een kom. Voeg de walnoten toe en schep alles goed om.
Verdeel het appelmengsel over de taart, laat ongeveer 1 cm van de rand vrij.
Zet de taart ongeveer 60 minuten in de oven. 
Je kunt controleren of het deeg gaar is door er een sateeprikker in te steken. Wanneer er nog zacht deeg aan de prikker zit moet de taart nog een paar minuten in de oven.
Bestrooi op het laatst met wat poedersuiker.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook