Gojibessenjam

March 24 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

gojibessen jam

Superfoods bestaan niet?

Superfoods bestaan niet, dit meldde de NOS enkele weken geleden. Ik citeer: “Gojibessen, hennepzaad, tarwegras en andere ‘superfoods’ zijn in werkelijkheid niet gezonder dan ander voedsel. De claims over de goede effecten op de gezondheid zijn wetenschappelijk niet bewezen. Het Voedingscentrum waarschuwt consumenten voor het gebruik van de producten.  „Gojibessen zouden de kans op kanker verminderen, chiazaad vertraagt het verouderingsproces, dat soort dingen. Het is gewoon marketingpraat. Zulke wondermiddelen bestaan helemaal niet”, aldus woordvoerster Patricia Schutte. Volgens het Voedingscentrum is er sprake van een hype en wordt er in tijdschriften veel over geschreven. En dat terwijl het de consument enorm op kosten jaagt, want aan de producten hangt vaak een hoog prijskaartjes”.
Maar lekker is het wel en afwisseling is altijd goed, toch? Daarom een lekker recept voor goijbessenjam en deze jam heeft geen suiker, dat is toch super food.

 


Gojibessenjam

Recept voor een potje jam:

twee sinaasappels
1/2 citroen
100 gram gojibessen
1 eetlepel chiazaad

Pers de sinaasappelen en de halve citroen. Schenk het sap in de beker van je blender/ staafmixer. Voeg de gojibessen en het chiazaad toe en pureer het tot een glad geheel. Door het chiazaad (welke uitzet) wordt de jam nog wat steviger – zet de jam minimaal 2 uren in de koelkast voordat je het op brood doet.

 
Dit vind je misschien ook leuk:

Granola met appel

Baked oats

Kwark met mulberries

0 Comments

Voeg een reactie toe