Granola

March 14 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

granola
Hotelontbijtjes

Afgelopen week was ik voor mijn werk 5 dagen in een hotel in Muenchen. Lange dagen, hard werken maar ook gezellig en leuk om te doen. En wat ook leuk is en vooral lekker zijn hotelontbijtjes, de keuze is altijd reuze en aangezien ik on-site (jaja, vakterm voor hard aan het werk) nooit weet wanneer ik weer tijd heb om te eten loop ik minimaal twee keer naar het buffet, al eet ik nooit voor Euro 22,50 op – dat wordt er gemiddeld voor een American Breakfast gerekend in de luxere hotels.
Weer thuis kies ik toch voor een wat sneller, voordeliger en gezonder ontbijt, bijvoorbeeld deze granola. Ook leuk om als cadeautje te geven.

 

 

Granola (geroosterde muesli)
Recept voor een pot vol:

190 gram havermout
30 gram lijnzaad
80 gram noten (hazelnoten, walnoten, amandelen)
2 theelepels kaneel
75 ml sinaasappelsap
100 gram honing
120 gram gedroogd fruit (mango, kokos, cranberries, abrikozen)

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Hak de noten in stukjes.
Meng de havermout, lijnzaad, noten en kaneel in een kom.
Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de honing op matig vuur. Roer regelmatig. Giet het, als het mengsel voldoende vloeibaar is, over het havermoutmengsel en meng het goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de granola in een dunne laag hierop uit.
Bak de granola in 20-25 minuten in de oven bruin en krokant. Roer het mengsel halverwege goed door zodat alles lekker krokant wordt.
Hak ondertussen het gedroogde fruit in stukjes.
Laat de granola afkoelen en meng dan het fruit erdoor. 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook