Muesli repen met banaan

February 14 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

muesli repen met banaan
Muesli repen

Lekker, zelfgemaakte muesli repen, mijn favoriet, muesli repen met noten, zaden en rozijnen, gezoet met honing. Dit is een andere variant, ook lekker maar minder krokant en wat droger.



Muesli repen met banaan

Recept voor ongeveer 10 repen

2 grote bananen
100 gram havermout
75 gram noten en zaden (hazelnoten, amandelen, sesamzaadjes, lijnzaad, zonnebloempitten etc.)
45 gram rozijnen
45 gram gedroogde vijgen (of abrikozen of dadels)
1 eetlepels cacao
4 eetlepels kokos

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bananen in een keukenmachine of met de staafmixer.
Meng alle andere ingredienten in een kom.
Voeg dan de banaan toe en meng tot je een plakkerig geheel hebt.
Bekleed een bakblik met bakpapier (wanneer je het bakpapier een klein beetje nat maakt en dan tot een bal verfrommeld is het daarna erg makkelijk in de vorm te krijgen).
Verdeel de muesli over het bakblik en maak het glad met de bolle kant van een lepel.
Bak in ongeveer 25 tot 30 minuten bruin in de oven.
Haal de muesli uit de oven, het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt harder tijdens het afkoelen, snij alvast repen (strak lukt dat niet meer goed omdat het dan te hard geworden is). Laat de repen even afkoelen voordat je ze eet.
In een luchtdicht bakje blijven ze ongeveer 2 weken goed.

 
Dit vind je misschien ook leuk:

Ontbijt muffins met vijgen

Baked oats

Muesli repen

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook