Mueslirepen (gezoet met honing)

February 15 , 2014 by: Sandra - in Bakken, Ontbijt

Muesli repen - sandrakookt.nl
Gezonde(re) snack

Heerlijk wintersportvakantie. Wij gingen een week skiën in Oostenrijk met mijn ouders en mijn zus en haar gezin. Sneeuw, zon, skiën en heel veel gezelligheid. Maar eerst de reis er naartoe, dat is toch wat minder met een 1 en 3 jarig jongetje en meisje. Gelukkig is er ooit een draagbare dvd speler uitgevonden en is er de ipad, maar naast Nijntje en K3 dvd’s moet er natuurlijk ook wat te snacken mee. Tijdens een lange autorit eten wij altijd meer. Ik wil ook graag wat gezonde snacks mee. Onze kinderen vinden gelukkig tomaatjes, gedroogd fruit en soepstengels lekker, maar snoepjes en koekjes zijn natuurlijk veel lekkerder. Mueslirepen zijn een goede tussenweg, zelfgemaakt en gezoet, met honing of appelmoes.
Van voorverpakte mueslirepen ben ik niet zo’n fan, ze zitten meestal vol met suiker, bijna net zoveel als een mars of snicker.

Mueslirepen met honing
Recept voor ongeveer 8-12 repen:
Tijd om te maken 15 minuten + 30 minuten oventijd

125 gram havermout
100 gram noten en zaden (hazelnoten, walnoten, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad etc.)
60 gram dadels of gedroogde vijgen
40 gram rozijnen
1 eetlepel kaneel
85 gram honing
3 eetlepels water
2 eetlepels (kokos)olie

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Wel de rozijnen in warm water (om verbranden in de oven tegen te gaan).
Ontpit de dadels (indien nodig).
Hak de havermout met de noten, zaden en dadels/ vijgen in een hak(keuken)machine fijn.
Meng de rozijnen en kaneel hierdoor heen.
Verwarm de honing in een pannetje op laag vuur, zodra de honing vloeibaar is voeg je de olie en het water toe.
Roer dit door de droge ingrediënten totdat alles aan elkaar plakt.
Bekleed een bakblik met bakpapier (wanneer je het bakpapier een klein beetje nat maakt en dan tot een bal verfrommeld is het daarna erg makkelijk in de vorm te krijgen).
Verdeel de muesli over het bakblik, ongeveer een centimeter dikte.
Wanneer je een groot bakblik gebruikt kun je een gedeelte leeg laten, de muesli plakt genoeg om niet uit te lopen.
Bak in ongeveer 25 tot 30 minuten licht bruin in de oven.
Haal de muesli uit de oven, het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt harder tijdens het afkoelen en snij alvast repen (strak lukt dat niet meer goed omdat het dan te hard geworden is).

Muesli repen - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook