Blauwe bessen havermout ontbijtmuffin

February 08 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

Blauwe bes havermout muffin - sandrakookt.nl
Brain food

Er zijn een heleboel producten die extra gezond zijn voor je hersenen. Onder andere vette vis, avocado, noten en zaden, knoflook en blauwe bessen zorgen ervoor dat de hersenen extra brandstof krijgen om hard te werken. De omega-3 vetzuren in vis en de vitaminen, mineralen en antioxidanten in het andere brain food zorgen voor flink wat concentratie (bron telegraaf). Persoonlijk ben ik dol op blauwe bessen, en aangezien mijn “brain” wel wat extra power kan gebruiken heb ik onderstaand ontbijtrecept (een dag van
te voren) gemaakt. En de dag starten met een gezonde muffin, wie wil dat nou niet.

 

 

 

Blauwe bessen, havermout ontbijtmuffins
Recept voor 10 muffins:

150 gram havermout
1 eetlepel bakpoeder
1 banaan
2 eieren
125 mililiter (plantaardige) melk
125 gram (diepvries) blauwe bessen
Zout

Optioneel amandelschaafsel voor erover

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout in een kom en voeg de bakpoeder en een snufje zout toe.
Prak/ pureer de banaan en meng dit door de havermout.
Voeg nu de eieren en de melk toe aan het banaan/havermout mengsel en roer dit goed door elkaar.
Voeg nu voorzichtig de (bevroren) blauwe bessen toe en roer nog even kort.
Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel.
Bak de muffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.

Invriezen kan je deze muffins ook zodat je later nog een keer heerlijk kan ontbijten – ze blijven ongeveer 4 weken goed in de vriexer.

Ook lekker met stukjes appel, kaneel en rozijnen (ipv blauwe bessen).

 
Dit vind je misschien ook leuk:

Ontbijt muffins met vijgen

Baked oats

Kwark ontbijt met noten

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook