Cruesli

January 30 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

Cruesli - sandrakookt.nl
(On)gezond?

Tros Radar heeft een top 10 gemaakt van supermarktproducten met een gezond en slank imago, die eigenlijk vol met suiker en andere dikmakers zitten. Cruesli stond op plek 3. Wil je de complete top 10 zien, klik dan hier. Zelf ben ik momenteel in de ban van alternatieve ontbijtjes. Niks mis met een broodje kaas en een kopje thee op de vroege ochtend, maar ik probeer graag iets nieuws uit en ook het ontbijt leent zich hier goed voor. Drie verschillende muesli/ cruesli’s heb ik gemaakt, het was makkelijker dan ik dacht en nog belangrijker, lekkerder dan de cruesli uit de supermarkt.
  



Homemade cruesli

Het recept voor een pot vol cruesli:

60 gram havermout (havervlokken is ook lekker)
100 gram amandelmeel
60 gram zonnebloempitten
60 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
1 of 2 eetlepels rietsuiker
25 gram kokosrasp
2 eiwitten
Zout

Ter variatie/ extra: 75 gram ongezouten noten (amandelen, walnoten, hazelnoten etc.)

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de noten grof (in een keukenmachine) als je noten toevoegd.
Meng alle droge ingredienten inclusief de gehakte noten door elkaar in een kom.
Klop de eiwitten met een beetje zout stijf.
Spatel er dan voorzichtig alle droge ingrediënten doorheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier het mengsel op uit.
Maak er een beetje een kruimelig geheel van (cruesli stukjes).
Bak de cruesli in ongeveer 20-25 minuten gaar (totdat het goudbruin is). 
Buiten de oven wordt de cruesli nog iets krokanter, dus wel even laten afkoelen voor dat je er van gaat snoepen.
In een afgesloten pot is de cruesli 2 weken houdbaar, maar dan is het vast al lang op.

 Cruesli - www.sandrakookt.nl
Dit vind je misschien ook leuk:

Granola met appel

Granola ontbijt

Kwark ontbijt met noten

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook