Mulberries – fruitige kwark

December 28 , 2013 by: Sandra - in Ontbijt

mulberries
Eet om te leven, leef niet om te eten 

Deze zin stond in een artikel dat ik las over Rens Kroes (zus van Doutzen en voedingsdeskundige). Zelf leef ik niet om te eten, maar koken en (lekker) eten is wel mijn hobby en onderdeel van mijn levensstyle. Persoonlijk geloof ik in maat houden (behalve genieten – geniet nooit met mate) en beweeg ik veel (3 jonge kinderen, sport, werk). Het artikel ging verder over schoonheid, gezondheid en superfoods. Met het artikel kwam ook een recept met daarin de “superfood” mulberry. Aangezien ik graag iets nieuws uitprobeer en de natuurwinkel bij ons om de hoek heb ontdekt leek me dit een goed recept voor het zaterdagse pre-hardloop-ontbijt. Mulberries hadden ze in 2 varianten, witte en zwarte, de witte zagen er aantrekkelijker uit dus die gingen in ons mandje. Mulberries zitten vol antioxidanten en zijn lekker zoet. Het was een lekker, fris en voedzaam ontbijt en de overige mulberries zijn een gezonde snack voor de kinderen.


Fruitige kwark met witte mulberries
Recept voor 2 personen:
Tijd om te maken 10 minuten200 gram witte mulberries (moerbeien)
1 banaan
300 gram bevroren aardbeien
200 gram bevroren bosvruchten
25 milliliter kokosmelk
1 geperste sinaasappel
1 geperste citroen
300 milliliter kwark

Mix de banaan, de aarbeien en de bosvruchten samen met de kokosmelk en het geperste sap van de sinaasappel en citroen in een blender (ik heb de staafmixer gebruikt).
Schenk het geheel in een schaaltje en voeg er vervolgens kwark aan toe.
Bestrooi het daarna met de mulberries.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook