Frambozen appel havermout crumble
Recept voor 4-6 personen:
250 gram frambozen (vers of ingevroren)
2 appels
60 gram amandelen of hazelnoten
125 gram havermout
2 eetlepels geraspte kokos
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel vanille extract
500 mililiter (amandel)melk
4 eetlepels honing
1 ei
3 eetlepels kokosolie (of 40 gram boter)
Optioneel: 6 blokjes fudge
Verwarm de oven voor op 180 graden.Hak de noten in kleine stukjes.
Schil de appels en snij deze in stukjes.
Doe de noten met de havermout, de kokos en de speculaaskruiden in een kom en meng door elkaar.
Smelt de kokosolie en gebruik er een beetje van om de ovenschaal/schaaltjes in te smeren.
Verdeel de frambozen en appel over de ovenschotel(s), en optioneel de fudge in kleinere blokjes gesneden.
Doe hierover het havermoutmengsel.
Breek en kluts het ei in een kom en voeg de melk, het vanille extract, de honing en de gesmolten kokosolie toe en meng nog eens goed.
Giet het havermoutmengsel over het havermoutmengsel.
Plaats de ovenschaal(tjes) in de oven en bak de crumble in ongeveer 60 minuten gaar.
Smullen maar! |
Weer een leuk recept met havermout, en due fudge erin klinkt wel heel erg smakelijk.
by Joseph August 8, 2016 at 10 : 37