Frambozen appel crumble

May 15 , 2016 by: Sandra - in Dessert, Ontbijt

Frambozen crumble recept
Gezonde havermout crumble

Ik mocht weer foodblog swappen (een recept koken, met een eigen twist, van een ander blog) deze maand kreeg ik het blog van Severien toegewezen, Severien is een Belgische die in Engeland woont en dol is op gezond eten en koken (voor kinderen).
Het recept dat ik heb uitgekozen is deze frambozen crumble, perfect voor het ontbijt, maar je moet dan wel even de tijd nemen (de oventijd is namelijk een uur).
Ik ben zo vrij geweest om van dit gezonde recept een wat minder gezond toetje te maken door blokjes fudge toe te voegen! Perfect voor “date night”, kinderen op bed, risotto in de pan en de glazen gevuld met een heerlijke pinot grigio.
Ik ga het zeker binnenkort weer maken maar dan in de ochtend, eten we een crackertje terwijl het in de oven zit.

Frambozen appel havermout crumble
Recept voor 4-6 personen:

250 gram frambozen (vers of ingevroren)
2 appels
60 gram amandelen of hazelnoten
125 gram havermout
2 eetlepels geraspte kokos
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel vanille extract
500 mililiter (amandel)melk
4 eetlepels honing
1 ei
3 eetlepels kokosolie (of 40 gram boter)

Optioneel: 6 blokjes fudge

Verwarm de oven voor op 180 graden.Hak de noten in kleine stukjes.
Schil de appels en snij deze in stukjes.
Doe de noten met de havermout, de kokos en de speculaaskruiden in een kom en meng door elkaar.
Smelt de kokosolie en gebruik er een beetje van om de ovenschaal/schaaltjes in te smeren.
Verdeel de frambozen en appel over de ovenschotel(s), en optioneel de fudge in kleinere blokjes gesneden.
Doe hierover het havermoutmengsel.
Breek en kluts het ei in een kom en voeg de melk, het vanille extract, de honing en de gesmolten kokosolie toe en meng nog eens goed.
Giet het havermoutmengsel over het havermoutmengsel.
Plaats de ovenschaal(tjes) in de oven en bak de crumble in ongeveer 60 minuten gaar.
Smullen maar!

1 Comments

  • Weer een leuk recept met havermout, en due fudge erin klinkt wel heel erg smakelijk.

Voeg een reactie toe


Facebook