Gierstpap

April 11 , 2016 by: Sandra - in Ontbijt

Gierstpap - sandrakookt.nl
Nieuwe uitdaging, net zo veel plezier!

Na 9 jaren stop ik met werken bij Excerpta Medica, het medisch communicatie bureau waar ik met veel plezier heb gewerkt als project manager. Niet om fulltime te bloggen (hoe leuk bloggen ook is) maar voor een nieuwe baan in Zwolle bij Kennispoort. Vanaf 15 april ga ik aan de slag als event manager en ik heb er super veel zin in!
Hoe leuk ik mijn huidige werk ook vind, mijn nieuwe baan wordt volgens mij net zo leuk (ik heb al enkele collega’s mogen ontmoeten en de evenementen kalender is veelbelovend). En niet meer 3 keer per week naar Amsterdam maar alles op de fiets kunnen doen is ook een heerlijk vooruitzicht.
De evenementen in het buitenland ga ik niet missen, ik ben in bijna alle grote Europese steden wel geweest en mijn airmiles kaart is ook bijna vol :-).
Mijn lieve collega’s ga ik wel missen en onze “avonturen” in het buitenland ook en de 4-sterren hotel ontbijtbuffetten, ja die ga ik denk ik wel missen.
Maar de tijd die ik nu ‘s ochtends extra heb omdat mijn reistijd van 1 ½ uur (enkele reis) naar 10 minuten gaat kan ik altijd nog besteden aan lekkere ontbijtjes maken, zoals deze gierstpap met appel en amandel. En heerlijk voedzaam ontbijt, alleen door de kooktijd van 15-20 minuten niet handig als je vroeg de deur uit moet.
Gierst is een graansoort en glutenvrij, het heeft een beetje nootachtige smaak en (ik vind) het is ook een goed en lekker ontbijt voor kleine kinderen en baby’s.

 

Gierst pap
Recept voor 4 personen:
Tijd om te maken 20 minuten:

400 mililiter (plantaardige) melk
160 gram gierst
4 eetlepels honing
Kaneel
Zout

Topping naar keuze:
2 peren of 2 appels
Geschaafde amandelen
Of ook lekker een handvol blauwe bessen met een beetje vanilla (poeder/extract)

Breng de melk aan de kook en voeg dan de gierst samen met een snufje zout toe.
Kook de gierst in ongeveer 15-20 minuten op laag vuur gaar.
Snij in de tussentijd je topping (peer of appel) in stukjes.
Neem de gierst van het vuur en voeg de honing en kaneel toe.
Verdeel de pap over 4 kommetjes en verdeel de appel en het amandelschaafsel erover en eventueel nog een beetje extra kaneel.

0 Comments

Voeg een reactie toe