Banaan ei poffertjes

December 30 , 2015 by: Sandra - in Koken met kinderen, Ontbijt

Banaan ei poffertjes - sandrakookt.nl
Tof en glutenvrij

Mijn buurman gebruikt geregeld het woord tof! En nu heb ik dat dus overgenomen… alles is dus tof of stoer of lekker (twee van mijn andere favoriete woorden).
Echt hip is het gebruik van het woord tof niet, als ik mijn nichtjes van 11 en 13 zie communiceren (op instagram) zie ik GN, GM, BAE en Cute.
Ik heb dus serieus moeten navragen waar GN en GM voor staat, en toen voelde ik me oud… (mocht jij het ook niet weten, het staat voor Good Night en Good Morning).
Maar goed ik vind dus alles tof en bij mijn 5 en 3 jarige kom ik daar nog gewoon mee weg. Hun favoriete woord momenteel is: poep –  dan “leer” ik liever van mijn nichtjes.
Dit ontbijtje heeft ons een GM bezorgt en met maar een handvol ingredienten een echte aanrader.

Banaan ei poffertjes
Recept voor 2 personen:1 rijpe banaan
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
Beetje kaneel
Olijfolie

Optioneel honing voor over de pannenkoeken

Pureer/ prak de banaan en voeg dan de eieren toe.
Meng dan de bakpoeder en het kaneel door het beslag.
Verhit een poffertjespan en bestrijk de kuiltjes dun met olie.
Schep in 8-10 kuiltjes een eetlepel van het mengsel, draai de poffertjes om als het mengsel gestold is en bak ze aan de andere kant nog 1 minuut bruin.
Serveer met eeen beetje honing en geniet van je

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook