Chia framboos ontbijtmuffins

November 04 , 2015 by: Sandra - in Ontbijt

Chia muffin - sandrakookt.nl
Super(food) ontbijt

Ik krijg geregeld de vraag of het niet heel druk is met drie kinderen.
Bij deze mijn antwoord: Eigenlijk niet, het is vooral erg gezellig, genieten en geregeld chaos, niet echt anders dan toen we twee kinderen hadden.
Nou ja soms is het druk, wanneer de jongste wil drinken, de middelste zijn hamer heeft gevonden (hoe, hoe, hoe? Die lag toch boven op de kast???) en de oudste “iets heel belangrijks” niet kan vinden: ik kan het echt niet vindennnn mamaaaaaahhhhh!!!).
Oh ja en op vrijdagochtend, dan werk ik onder schooltijd thuis – oftewel een 8-urige werkdag in 5 1/2 uren proppen – en breng ik eerst de kinderen naar de creche en school. De ochtenden zijn hier eigenlijk altijd relaxed en we zijn nooit te laat op school, maar op vrijdag krijg ik de logistiek niet onder de knie. Eerst lopen naar de creche, kort kletsen en dan door naar school en dan realiseer ik me al snel dat het bijna 8:30 is. Dus als je me een keer ziet rennen door de wijk, op mijn hakken, zwaai gerust even en bedenk dat ik in ieder geval een lekker ontbijt heb gehad en over 10 minuten wanneer Lisa op school is en ik achter mijn computer zit er een heerlijke kop koffie naast mij staat!

Chia framboos ontbijtmuffins

Recept voor 12 muffins:

100 gram kokosmeeel
Snufje zout
1 theelepel bakpoeder
200 mililiter (plantaardige) melk
6 eieren
1 eetlepel vanille extract
4 eetlepels kokosolie
50 mililiter honing
4 eetlepels chia zaad
150 gram (diepvries) frambozen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de kokosmeel, zout en bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
Meng in een andere kom de melk, eieren, vanille extract, kokosolie (eventueel eerst even smelten) en de honing goed door elkaar.
Voeg nu het melk/ei mengsel toe aan het meel en meng goed door elkaar.
Voeg nu de chiazaad toe en meng nogmaals door elkaar.
Als laatste gaan de frambozen oorzichtig door het mengsel.
Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en bak de muffins in 25 minuten gaar in de oven.
Buiten de oven af laten koelen en smullen maar!

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook