Havermout bakjes met kwark en fruit

August 13 , 2015 by: Sandra - in Ontbijt

Havermoutbakjes - sandrakookt.nl
Top ontbijt na een (te) korte nacht

Ouders zijn van 3 kinderen is natuurlijk iets om trots op te zijn, gezellig en leuk, maar soms… afgelopen nacht was zo’n “minder momentje”. Ik denk dat we er gezamelijk een keer of 8 zijn uitgeweest om kusjes te brengen, te troosten, een speentje te zoeken en om een bed inclusief kind te verschonen.
Zo’n nacht vraagt om een goed en lekker ontbijt zodat we vandaag weer fit aan het werk kunnen. Deze krokante havermout bakjes zijn perfect na een korte nacht, ze bevatten ijzer, vitamines, calcium en antioxidanten, twee van deze heerlijke bakjes (en koffie, veel koffie) en wij kunnen er weer tegenaan.
Om de club van relaxte moeders te qouten “Zij die gaan werken met 5 uur slaap groeten u”.
Havermout bakjes

Havermout bakjes
Recept voor 8 bakjes:
Tijd kom te maken >15 minuten.

100 gram havermout
1 eetlepel palmsuiker (rietsuiker of bastardsuiker kan ook)
25 gram kokos
50 gram zaden en pitten (ik heb zonnebloempitten en lijnzaad gebruikt)
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels agave siroop
Optioneel, maar wel erg lekker 1 eetlepel cacao
Kwark en fruit voor eroverheen

Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de havermout met de kokos, palmsuiker, (cacao), zaden en pitten door elkaar in een kom.
Smelt de kokosolie (indien nodig) in een pannetje op laag vuur en neem het van de warmte bron.
Voeg de agave siroop toe aan de kokosolie en meng door elkaar.
Roer het agave siroop mengsel door het havermout mengsel.
Verdeel het beslag over een muffinblik of siliconen muffinvorm met 8 rondjes.
Duw het beslag goed aan zodat het de vorm van de muffinbakjes overneemt.
Bak de bakjes in ongeveer 10 minuten krokant.
Laat ze in de vorm afkoelen en verwijder ze dan (met behulp van een mes).
Vul de bakjes met kwark en fruit en smullen maar.

In een luchtdicht bakje blijven de bakjes ongevveer 3 dagen goed.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook