Mueslirepen (gezoet met appelmoes)

July 23 , 2015 by: Sandra - in Bakken, Ontbijt

Muesli repen - sandrakookt.nl
Dit is zo lekker! 

De foto van deze mueslirepen heb ik voor onze vakantie al gemaakt, aangezien dit onze snacks waren in de auto naar Frankrijk. En het recept heb ik uitgeschreven op het terras van ons vakantiehuisje, met uitzicht op de vallei en het geluid van krekels op de achtergrond – zie je me zitten met een glaasje wijn en stokbroodje met kaas naast de laptop?
Een blog had ik echter nog niet geschreven en eigenlijk hebben deze lekkere mueslirepen ook geen “verhaaltje” nodig, ze zijn nameljik zoooo lekker, en beetje sticky en niet te zoet, eigenlijk wil ik alleen maar schrijven: maak ons, maak ons, maak ons!
En geniet nooit met mate! Ga ik weer verder


Mueslirepen gezoet met appelmoes en honing
Recept voor 12 muesli reepjes:
Tijd om te maken 15 minuten + 30 minuten oventijd

150 gram havermout
50 gram noten (hazelnoten, amandelen en walnoten heb ik gebruikt)
30 gram zaden
75 gram dadels
2 theelepels kaneel
4 eetlepels appelmoes (ongezoet)
Handje rozijnen
5 abrikozen (of ander gedroogd fruit)
75 mililiter honing
Eetlepel water (optioneel)

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Ontpit de dadels (indien nodig).
Hak de havermout met de noten, zaden en dadels in een hak(keuken)machine (niet te) fijn.
Meng de kaneel, appelmoes en rozijnen hierdoor heen.
Snij de abrikozen in stukjes en meng dit ook door het havermoutmengsel.
Verwarm de honing in een pannetje op laag vuur, zodat de honing vloeibaarder wordt.
Roer de honing door de droge ingrediënten totdat je een kleverige massa hebt.
Wanneer het havermoutmengsel wat droog oogt en niet goed plakt kun je 1-2 eetlepels water toevoegen.
Bekleed een bakblik met bakpapier (wanneer je het bakpapier een klein beetje nat maakt en dan tot een bal verfrommeld is het daarna erg makkelijk in de vorm te krijgen).
Verdeel de muesli over het bakblik, ongeveer een centimeter dikte en druk goed aan.
Wanneer je een groot bakblik gebruikt kun je een gedeelte leeg laten, de muesli plakt genoeg om niet uit te lopen.
Bak de mueslirepen in ongeveer 25 tot 30 minuten licht bruin in de oven.
Haal de muesli uit de oven en snij alvast in repen, het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt harder tijdens het afkoelen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook