Ontbijtmuffin met kwark en blauwe bessen

October 07 , 2016 by: Sandra - in Ontbijt

ontbijtmuffins-met-kwark
10 Foodconfessions-tag

Op instagram en twitter verschijnen momenteel de foodconfessions van verschillende foodbloggers, na aanleiding van de tag van Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet. Automatisch dacht ik wat mijn 10 food confessions zouden zijn, nou hier komen ze:

1. Ik vul de snoeppot van de kinderen bij zodat ik zelf meer keuze heb
2. Ik haal mijn vinger langs mijn mes om de achtergebleven pindakaas om te eten (en wanneer mijn dochter dit doet corrigeer ik haar dat van je mes eten niet netjes is)
3. (Home made) cruesli eet ik het liefst zonder yoghurt of kwark maar zo uit de pot
4. Ik kan nog steeds geen ei koken
5. Het laatste beetje fris in een fles drink ik direct uit de fles (en soms ook het niet laatste beetje)
6. Boter op brood, nee dank je, behalve met hagelslag – witte bolletjes met boter en kaas lust ik zelfs niet
7. Ik ben dol op ananas maar niet warm in mijn avondeten of op mijn pizza
8. Wij eten geregeld lauw eten omdat ik er eerst een foto (of 100) ervan wil maken
9. Peanutbutterfingers (net als Joey in Friends)
10. Ik ben verslaafd aan ontbijtmuffins

Tijd dus voor een nieuw ontbijtmuffin recept, eentje gemaakt met kwark en lekker veel blauwe bessen.

ontbijtmuffin met kwark

(Ontbijt)Muffin met kwark en blauwe bessen
Recept voor 12 muffins:
Tijd om te maken 15 minuten + 25 minuten oventijd.

200 gram havermout
1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
2 bananen (hoe rijper hoe lekkerder)
250 milliliter magere kwark (Griekse yoghurt is ook lekker)
2 eieren
1 theelepel vanille aroma
50 gram honing/ ahornsiroop
200 gram blauwe bessen (diepvries)
Optioneel amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de havermout met de bakpoeder.
Prak de bananen fijn met een vork of met een staafmixer.
Voeg de banaan toe aan de havermout en voeg daarna ook de kwark, eieren, vanilleextract en de honing toe.
Meng dit goed door elkaar.
Voeg nu voorzichtig de blauwe bessen toe en meng kort.
Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en bestrooi eventueel met amandelschaafsel.
Bak de ontbijtmuffins in 20-25 minuten gaar in de oven.Heb je ontbijtmuffins over, in de vriezer blijven ze 1-2 maanden goed.

4 Comments

  • Op welke temperatuur moeten ze in de oven? 🙂

    • Lieke, de oven op 200 graden en je krijgt heerlijke ontbijtmuffins.
      Groet,
      Sandra

  • Geweldig om te lezen, ik ben dus blijkbaar niet de enige Sandra die 100 foto’s maakt, om vervolgens lauw eten op tafel zetten… ^^

    (en heerlijke havermout recepten, I love them too!)

  • Hihi, die schattige bakvormpjes heb ik trouwens ook!

Voeg een reactie toe


Facebook