Havermout ontbijt taart met bosvruchten

April 13 , 2015 by: Sandra - in Ontbijt

Havermout ontbijttaart met blauwe bessen en frambozen - sandrakookt.nl
Instagram

Een van de voordelen van #nachtouder zijn is het midden in de nacht op internet kijken naar de laatste (food)posts op facebook, instagram en twitter. Ik ben pas recent actief op instagram en ik vind het erg verslavend, er komen zoveel mooie #foodporn foto’s voorbij en even zoveel interessante hashtags: #foodporn #instafood #instagood #foodstagram #feedfeed en #nofilter.
Toen ik een foto tegen kwam van deze havermout ontbijttaart (van Earthlytaste) heb ik hem zodra de nacht voorbij was gemaakt met een paar kleine wijzigingen. Het resultaat – een to die for havermout ontbijt. 
 

 

Havermout ontbijt taart met bosbessen en frambozen
Recept voor 14-16 stukken (8-10 personen)

Jam voor door de havermout taart:
200 gram bosvruchten (ik heb bosbessen en frambozen uit de vriezer gebruikt)
2 a 3 eetlepels (palm) suiker
(kant en klare jam uit een potje kan ook)

Voor de taart:
180 gram havermout
75 gram (palm) suiker
1 theelepel bakpoeder of wijnsteenpoeder
250 mililiter (plantaardige)melk
2 eieren (1 ei + 1 eiwit)
1 eetlepel vanille extract/ 1 theelepel vanille poeder
2 eetlepels (kokos/ amandel)boter
2 eetlepels amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin met het maken van de jam die straks door de havermout taart wordt gemarmerd.
Doe de bosvruchten met de suiker en wanneer je bevroren bosvruchten een eetlepel water, in een steelpannetje en verwarm deze tot ze zacht zijn – eventueel kort pureren.
Ga nu verder met het maken van de havermouttaart.
Doe de havermout met de suiker en het bakpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar.
Voeg dan de melk, het ei, het eiwit, vanille extract en de boter toe (ik heb kokosboter gebruikt en deze eerst gesmolten) en meng goed door elkaar.
Bekleed een (brownie)bakblik met bakpapier (wanneer je het bakpapier een klein beetje nat maakt en dan tot een bal verfrommeld is het daarna erg makkelijk in de vorm te krijgen). Invetten kan natuurlijk ook.
Verdeel het havermoutmengsel over het bakblik.
Marmer (swirl) de jam door de havermouttaart.
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge (zonder boter of olie) koekenpan en stooi de amandelen over de taart.
Bak de taart nu in ongeveer 30-35 minuten goudbruin in de oven – smullen maar!

Ik heb de heflt van de taart ingevroren zodat we binnenkort weer zo lekker kunnen ontbijten. 

 


Dit vind je misschien ook leuk:

Granola met appel

Baked oats

Kwark ontbijt met noten

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook