Havermoutmuffins

March 18 , 2015 by: Sandra - in Ontbijt

Havermoutonbijt muffin - sandrakookt.nl
Netsteldrang

Misschien is het wel de nesteldrang, maar ik was gisteren bezig mijn website foto’s te ordenen. Welke gerechten staan al live, welke foto’s kunnen nog op Welke/ Pinterest en welke gerechten wil ik opnieuw maken omdat de foto het gerecht niet goed genoeg doet uitkomen. Tijdens deze “voorjaars schoonmaak” kwam ik ook onderstaande foto’s tegen. Deze muffins heb ik in januari gemaakt toen ik ontbijtmuffins wilde bakken zonder banaan, het resultaat waren erg lekkere muffins met blauwe bessen en een variant met appel en rozijnen.
Hoogste tijd dus om het recept op sandrakookt.nl te zetten.

 

 

Ontbijtmuffins zonder banaan
Recept voor 12 muffins:

150 gram havermout
100 gram amandelmeel (of speltmeel/ tarwemeel)
1 eetlepel (wijnsteen)bakpoeder
2 eetlepels lijnzaad
Snufje zout
50 gram kokosolie/ boter
200 mililiter (plantaardige)melk
2 eieren
50 gram honing (of agave siroop)
Optioneel zonnebloempitten voor over de muffins

Vulling:
1 appel
75 gram rozijnen
Kaneel
En (of maar dan iets meer)
150 gram blauwe bessen (diepvries)
Of ander fruit

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle droge ingredienten in een kom (amandelmeel, havermout, bakpoeder, lijnzaad en zout) en meng door elkaar.
Indien nodig, smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur, neem het van het vuur.
Voeg de melk, eieren en honing toe aan de kokosolie en meng kort door elkaar. 
Meng nu de “natte” ingredienten door de “droge” ingredienten.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar.
Je kunt de muffins voor ze in de oven gaan met wat pitten versieren maar dat is natuurlijk niet perse nodig.

Ik vries vaak de helft van de muffins in voor een andere keer lekker (en snel) ontbijten.

 


Dit vind je misschien ook leuk:
Cruesli Blauwe bes ontbijtmuffins Vijgen ontbijtmuffins

4 Comments

  • Hallo,
    Ik zou graag dit recept eens proberen maar ik ben niet zo zot van fruit.
    Kan je als vulling ook noten gebruiken?
    En kan je het lijnzaad door iets vervangen?

    Alvast bedankt.
    Mvg,
    Janthy

    • Beste Janthy,

      Mijn antwoord heeft even geduurd, want ik wilde het voor je uitproberen.
      Vandaag gebakken en je kunt het fruit perfect vervangen met noten, ik heb 50 gram noten (mix) gebruikt en deze eerst fijn gehakt.
      Het lijnzaad kun je vervangen met andere zaden (pompoen of zonnebloempitten) maar vervangen is niet perse nodig, ik voeg ze graag toe voor wat extra vezels.
      Succes met bakken, ik vind de variant met noten heerlijk en ga deze optie vaker maken.

      Groet,
      Sandra

  • Ze staan ‘as we speak’ in de oven! Fijn, een recept zonder banaan. De lijnzaad heb ik vervangen door een flinke hoeveelheid cacaonibs, ben erg benieuwd!

    • Oh met cacao nibs, klinkt goed!

Voeg een reactie toe


Facebook