Moerbeien ontbijtmuffins

January 30 , 2015 by: Sandra - in Ontbijt

Moerbeien ontbijtmuffins - sandrakookt.nl
Ontbijt – afwisseling is altijd goed

Ontbijtmuffins zijn elke ochtend een feest hier, nou heb ik sowieso (‘s ochtends) geen moeilijke eters maar wanneer er muffins op tafel staan start de dag helemaal goed. Niet alleen voor de kinderen ook mijn man vraagt geregeld ‘s avonds of ik geen zin heb om te bakken. Meestal maak ik muffins met vijgen, een portie voor de volgende ochtend en een portie voor in de vriezer voor een andere keer (breakfast, lunch of dinner – meer als tussendoortje dan dinner).
Deze keer had ik zin in afwisseling maar geen inspiratie, google is dan mijn beste vriend en zo kwam ik op dit recept van Rens Kroes voor ontbijt muffins met mulberries/ moerbeien.
Moerbeien (mulberry) ontbijtmuffins
Recept voor 10 muffins

100 gram gedroogde moerbeien
100 gram havermout
2 grote bananen
3 eieren
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanilleextract (of vanillemerg/ poeder)
1 theelepel bakpoeder
Zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten, behalve de moerbeien, bij elkaar in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer).
Mix de ingredieten tot een glad geheel.
Voeg nu de moerbeien toe en meng deze goed door het beslag.
Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar.
Ik heb de muffins voor ze in de oven gingen met wat havervlokken versiert maar dat is natuurlijk niet perse nodig.

 


Dit vind je misschien ook leuk:
Cruesli Blauwe bes ontbijtmuffins Vijgen ontbijtmuffins

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook