Havermout plaatkoek met rozijnen

February 11 , 2015 by: Sandra - in Ontbijt

Havermout rozijn plaattaart - sandrakookt.nl
Ontbijten met taart!

Havermout, ondanks meerdere pogingen en verschillende recepten ben ik nog steeds geen fan van overnight oats of havermoutpap. Havermout als onderdeel van cruesli, granola of muffins vind ik wel top en ook “Baked Oats” vind ik lekker, maar daar heb ik doordeweeks geen tijd voor. Tijd dus voor een nieuwe havermout recept, eentje die ik van te voren kan maken.
Het is een havermout plaatkoek geworden met lekker veel rozijntjes. Mijn zoontje van bijna twee riep enthousiast: taart, taart, taart toen hij zijn ontbijt zag. Dat is misschien een te groot compliment, maar lekker was het wel.
En ook ideaal als gezonde snack tussendoor of als snack in de broodtrommel.

Havermout plaatkoek
Recept voor 12-16 stukken:
Tijd om te maken < 15 minuten + 25 minuten oventijd

150 gram havermout
75 gram rozijnen
1 appel (optioneel)
40 gram lijnzaad
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
snufje zout
2 eieren
2 bananen
200 milliliter (plantaardige)melk
50 milliliter honing
40 milliliter zonnebloem olie

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de droge ingredienten door elkaar (havermout, rozijnen, lijnzaad, bakpoeder, kaneel en het snufje zout).
Als je een appel toevoegd, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden (met schil) en daarna door de droge ingredienten mengen.
Doe de bananen in een blender (of gebruik een staafmixer/ hakmachine – prakken met een vork kan ook) en voeg de eieren, de melk en de honing toe.
Roer dit goed door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten bij het bananenmengsel en schep goed door elkaar.
Giet nu de zonnebloemolie door het beslag en roer nogmaals goed door elkaar.
Doe het beslag in een laag bakblik (brownievorm bijvoorbeeld) en zet in de oven.
In ongeveer 25 minuten is de plaatkoek gaar.
Even laten afkoelen en dan in stukken snijden (met bijvoorbeeld een pizzasnijder, die gebruik ik echt te pas en te onpas :-)).

Invriezen doe ik ook vaak. Laat dan de plaatkoek afkoelen en doe ze in een diepvriesbakje of -zakje in de vriezer.

1 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook