Speculaas pannenkoekjes – gezond

November 30 , 2017 by: Sandra - in Ontbijt

Speculaas pannenkoekjes_poedersuiker
Sint ontbijt

Wij wonen tegenover het best bezochte kostuumverhuur bedrijf in Zwolle waar in de periode voorafgaand aan 5 december heel veel sinterklazen en pieten rondlopen.
Ik had  veel vragen verwacht dit jaar van de 7-jarige hier in huis, maar eigenlijk valt het mee. De vragen die ze stelt zijn meer gericht op het over daken lopen, de leeftijd van de sint en wat er op haar verlanglijstje mag. De “hulp” sinterklazen neemt ze voor lief, de pepernoten nemen ze daarentegen gretig in ontvangst.
Pepernoten bakken hoeft dus niet, tijd dus voor iets anders lekkers.
Voor de foodblogswap (een recept maken van een ander blog met je eigen twist) van deze maand mocht ik koken van het blog van Pauline: Pienskeuken, dus op zoek naar een sinterklaas recept. Het werden de speculaas muffins, maar ik maakte er pannenkoekjes van. Een groot succes!

speculaas pannenkoekjes

 

Speculaas pannenkoekjes
Recept voor 4 personen
Tijd om te maken 20 minuten:

150 gram amandel-, haver- of speltmeel
6 dadels zonder pit
2 bananen
4 eieren
2 eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout
(Kokos)olie om in te bakken

Doe de dadels met de bananen in een hakmachine en maal ze fijn.
De dadels fijn snijden en bananen prakken kan ook.
Voeg de eieren toe en meng nogmaals.
Voeg dan het meel, speculaaskruiden, bakpoeder en de zout toe.
Meng door elkaar.
Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg een eetlepel (kokos)olie toe.
Doe het beslag in de pan en draai de pannenkoekjes na ongeveer 2 minuten om.
Bak de andere kant ook 2 minuten.
Serveer de pannenkoekjes warm met wat poedersuiker.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook