Baked oats

June 05 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

Baked oats - ontbijt - sandrakookt.nl
Een goed begin is het halve werk

Heerlijk het lange hemelvaart weekend, bij ons is het kantoor gesloten op vrijdag dus mijn weekend begon al op woensdag (mijn vaste vrije dag). Alle tijd om plantjes voor de tuin te kopen en te planten, de foto’s te bestellen en alle foto’s die er nog liggen in te plakken, leuke dingen te doen met elkaar, recepten uit te schrijven die bij de foto’s horen die ik al weken geleden gemaakt hebt, even bij vrienden aanwippen (en spontaan blijven eten). Ja dat ging dus niet passen, zelfs niet in een lang weekend…
Wel hebben we genoten van de vrije tijd, met vrienden afgesproken en uitgebreid ontbeten in de tuin (met nieuwe plantjes). Dit ontbijtje moet even in de oven, maar is het wachten waard.   

 

 

Baked oats
Recept voor 4 personen

100 gram havermout
70 gram noten (cashew-, hazel of paranoten bijvoorbeeld) + garnering
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel koekkruiden (of 1 1/2 kaneel)
1/2 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kokosrasp
1 grote appel
Rozijnen naar smaak (ik hoef er nooit te veel, mijn man wel)
75 mililiter (amandel)melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de noten in stukjes.
Meng de havermout, noten, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en kokosrasp door elkaar.
Je kunt eventueel de (helft van de) havermout van te voren malen tot meel.
Schil de appel en snij deze in stukjes en meng de appel samen met de rozijnen door het havermout mengsel.
Voeg als laatste de melk toe en roer het geheek goed door elkaar.
Verdeel over 4 ovenschaaltjes en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel, leg op elk schaatlje een paar nootjes en zet ze ongeveer 40 minuten in de oven.

 


Dit vind je misschien ook leuk:

Blauwe bes ontbijtmuffins
Baked oats
Kwark ontbijt met noten

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook