Rabarber-aardbei ontbijtmuffins

May 30 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

Rabarber aardbei muffin - ontbijt - sandrakookt.nl
Uit de tuin van mijn schoonvader

Aan mij is geen goede boerin verloren gegaan, aan mijn man waarschijnlijk wel een goede boer. Hoe heerlijk ik het ook vind om af en toe in het dorp te komen waar mijn man is opgegroeid en mijn schoonvader nog steeds woont en boert, ik hou van wat meer bedrijvigheid (in de buurt).
Deze ontbijtmuffins zijn gemaakt met de rabarber uit de tuin van mijn schoonvader, een van de voordelen van landelijk wonen, veel ruimte om het huis.
Onze kinderen vinden het ook geniaal, de ruimte, de schaapjes van de buren en met stip op 1 opa’s tractor. Ach, wie weet wat de toekomst brengt, een boerderij op het platteland met mijn eigen boomgaard en moestuin, helemaal nog niet zo’n slechte droom.

 

Rabarber aardbei (ontbijt)muffins
Recept voor 10 muffins:

1 banaan
125 gram havermout
75 gram rabarber
4 eetlepels rietsuiker
50 gram aardbeien
1 ei
100 mililiter melk
1 eetlepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snij de rabarber in stukjes en doe deze in een pan met een laagje water en de rietsuiker. Kook de rabarber in ongeveer 10 minuten gaar en zacht.
Doe de rabarber dan in een vergiet met kleine gaatjes om overtollig water/sap te verwijderen (anders worden de muffins te zacht).
Spoel de aarbeien schoon, verwijder de kroontjes en snij ze in vieren.
Prak de banaan en meng dit door de havermout.
Voeg het bakpoeder, ei en de melk toe en meng dit door elkaar.
Voeg dan de raberber en aardbeien toe en roer nog even kort.
Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.
Invriezen kan ook – ze blijven ongeveer 4 weken goed.

 


Dit vind je misschien ook leuk:

Cruesli

Blauwe bes ontbijtmuffins

Vijgen ontbijtmuffins

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook