Ontbijtmuffins met vijgen

May 28 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

Vijgen ontbijtmuffins - sandrakookt.nl
Moederdag

Sinds enkele jaren word ik op moederdag verwend met een ontbijtje op bed en de meest creatieve knutselwerkjes. Mijn kinderen zijn te jong om zelf jus d’orange te maken of koffie te zetten, dus mijn man helpt gezellig mee.
De rest van de dag doen wij het in huis (de huishouding) zoals we het altijd doen 50/50, met 100% koken voor mij. Dit jaar heb ik zelfs mijn eigen moederdag ontbijtje gemaakt – de dag van te voren, dat dan weer wel – dus ik mocht wel lekker blijven liggen. Waarom? Omdat ik dol ben op ontbijtmuffins en op moederdag graag mijn lievelingsontbijt wilde eten. Sandrakookt en de rest deed de afwas.

 

Muffins met vijgen
Recept voor 12 muffins – uit de vriezer zijn ze ook heerlijk

100 gram amandelmeel
100 gram havermout
50 gram lijnzaad
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
75 gram gedroogde vijgen
75 gram gedroogd fruit naar keuze (abrikozen, rozijnen, pruimen,goijbessen etc.)
100 gram dadels
2 kleine bananen of 1 grote banaan
300 mililiter (plantaardige)melk 
Pompoenpitten ter garnering

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het amandelmeel, havermout, lijnzaad, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en meng dit even met een vork door elkaar.
Snij de vijgen en de rest van het gedroogde fruit in stukjes (of hak in stukjes in de keukenmachine) en meng dit door het amandelmeel/havermout mengsel.
Ontpit de dadels indien nodig.
Doe de dadels met de banaan(en) in een keukenmachine en zet deze even aan, voeg nu de melk toe en mix het tot een glad beslag.
Meng nu het meel-gedroogd fruit mengsel met het banaan-dadel beslag.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bestrooi ze met wat pompoenpitten.
Bak de muffins 30-35 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Ik vries meestal de helft van de muffins in voor een andere keer.

 


Dit vind je misschien ook leuk:

Blauwe bes ontbijtmuffins

Baked oats

Kwark ontbijt met noten

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook