Wortelmuffins

December 30 , 2016 by: Sandra - in Ontbijt, Recepten

wortelmuffin - sandrakookt.nl
Vakantie, mijn keuken is de drukst bezochte plek in ons huis momenteel.

Twee weken kerstvakantie, alle tijd dus om lekker te koken en te bakken en nieuwe recepten uit te proberen. Vandaag maak ik winterse wortelmuffins, voor de maandelijkse foodblogswap (koken van een ander blog met een twist). Het recept komt van het blog Kookeetdeel  een blog met lekkere en makkelijke recepten. De ingrediënten voor de Peynir ezme (Turks smeersel met feta en walnoten) heb ik ook al in huis gehaald, dat leek me lekker voor oudjaarsavond bij de borrel.
Marjolein haar recept voor havermout wortelontbijt taart heb ik veranderd in een recept voor ontbijt wortelmuffins.

wortelmuffin - sandrakookt.nlMuffins stop ik vaak in de broodtrommels van de kinderen, net zo gezond als een boterham maar een perfecte afwisseling. En aangezien ik momenteel druk bezig ben met een blog vol lunchtrommel inspiratie,    leek dit recept mij perfect.

Wortel havermout ontbijtmuffins
Recept voor 10-12 wortelmuffins:
Tijd om te maken 15 minuten + 30 minuten oventijd200 gram havermout
100 milliliter (plantaardige) melk
3 eieren
60 gram  geraspte wortel
60 gram rozijnen
2 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel honing
50 gram walnoten 

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de havermout met het ei, de melk en de wortel en roer goed door elkaar.
Voeg dan de rozijnen, speculaaskruiden, bakpoeder en honing toe.
Meng alles goed door elkaar en verdeel over 610-12 muffinvormpjes.
Bak in 30 minuten bruin en gaar in de oven.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook