Granola met appel

May 01 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

Appel granola - sandrakookt.nl
Gezond snacken – een pot cruesli binnen een week opeten?

Deze cruesli is echt te lekker geworden, ik kan er niet van afblijven. Ik eet hem niet alleen door de yoghurt of kwark, maar ook een handje – oke, een handvol – tussendoor. De pot is dus al bijna weer leeg. Het recept kwam tot stand door het bakken van een heerlijke worteltaart met 3 eetlepels appelmoes erin. De rest van de appelmoes stond in de koelkast te wachten om opgegeten te worden. Bij de aardappelen is het natuurlijk ook lekker, maar ik vergat het steeds op tafel te zetten. Toen ik granola ging maken en geen sinaasappelsap in huis had, toen dacht ik wel aan de appelmoes. Zie hier een lekker recept voor homemade granola met een milde appelsmaak. 

 

Granola met appel
Recept voor een pot vol:

200 gram havermout
50 gram zaden en/of pitjes (lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten etc.)
100 gram noten (hazelnoten, walnoten, amandelen, pecannoten etc.)
2 theelepels kaneel
150 gram appelmoes
75 gram honing (of agavesiroop)
Rozijnen of ander gedroogd fruit (optioneel)

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Hak de noten in stukjes.
Meng de havermout, zaden, noten en kaneel in een kom.
Verwarm in een steelpan de appelmoes met de honing op matig vuur. Roer regelmatig.
Giet het, als het mengsel voldoende vloeibaar is, over het havermoutmengsel en meng het goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de granola in een dunne laag hierop uit.
Bak de granola in 20-25 minuten in de oven bruin en krokant.
Roer het mengsel halverwege goed door zodat alles lekker krokant wordt.
Laat de granola afkoelen en voeg eventueel nog rozijen of ander klein gesneden gedroogd fruit toe.

 
Dit vind je misschien ook leuk:

Cruesli

Baked oats

Kwark met mulberries

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook