Havermout pannenkoekjes

April 14 , 2014 by: Sandra - in Ontbijt

Havermoutpannenkoekjes - sandrakookt.nl
Verwenontbijt

Goedemorgen, wat een lekker ontbijtje hadden wij afgelopen weekend, havermoutpannenkoekjes met bosvruchten en met banaan en cacaonibs.
Havermout als ontbijt, je komt het op elk foodblog en elke receptenwebsite tegen, varierend van havermoutpap tot overnightoats. Maar mij spreekt het niet zo aan, het heeft voor mij een te hoog “brinta-gehalte”, niet terecht als ik de reacties op deze recepten lees. 
Havermoutpannenkoekjes, dat vind ik wel lekker klinken en deze pannenkoekjes waren ook heerlijk – je proeft eigenlijk niet eens dat ze van havermout gemaakt zijn. Het was even puzzelen met de ingredienten en hoeveelheden maar het is gelukt (al zeg ik het zelf).
Lekker en gezond en een feestje voor kinderen, ontbijten met pannenkoekjes, wie wil dat nou niet. 

 

Havermoutpannenkoekjes
Recept voor 2 personen (6-8 pannenkoekjes)

75 gram havermout
1 grote banaan
2 eieren
50 mililiter (amandel)melk
2 theelepels kaneel
1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
Snufje zout
(Kokos)olie

Optioneel:
2 eetlepels honing (of agavesiroop) voor iets zoetere pannenkoeken
Bosvruchten, blauwe bessen, plakjes banaan of ander (seizoens)fruit voor op de pannenkoekjes 
 
Maal de havermout fijn in een keukenmachine (niet perse nodig, maar wel lekker een iets fijnere structuur).
Snij de banaan in vieren en voeg deze toe aan het havermoutmeel, zet de keukemachine nog weer even aan zodat de banaan mengt met het meel (prakken en dan toevoegen aan het havermout kan ook).
Voeg dan de eieren toe en zet de machine weer kort aan.
Voeg nu (eventueel de honing), het kaneel, bakpoeder, zout en de melk toe en meng/ mix alles goed door elkaar.
Het deeg heeft een andere stuctuur als normaal pannenkoekenbeslag, maar dat is ook niet nodig.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak op laag vuur 2 of 3 kleine ronde pannenkoekjes. 
Zodra er belletjes in de bovenkant van het beslag ontstaan kan je de pannenkoekjes omdraaien, met een platte spatel, en de andere kant bakken.
Heerlijk met bosvruchten, blauwe bessen of met plakjes banaan en cacao nibs.

 


Dit vind je misschien ook leuk:

Granola met appel

Baked oats

Kwark ontbijt met noten

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook