Havermout rabarber slices recept + win actie

July 13 , 2016 by: Sandra - in Bakken, Ontbijt

Havermout rabarber crumble
Welkom op mijn blog!

Het liefste zet ik nu de caps lock aan en schrijf ik alleen nog maar in hoofdletters:
WANT EEN VERNIEUWDE WEBSITE HEBBEN IS ZO LEUK!!!
Het was wat werk maar wat is het mooi geworden – oke ik ben misschien niet helemaal objectief 🙂
Na 2 jaren werd het tijd voor een frisse wind door de website, recepten die makkelijker te vinden zijn en de optie om meer foto’s toe te voegen en nog veel meer. Ik nodig je van harte uit om rond te kijken en gebruik te maken van de optie om een reactie te plaatsen (onder een recept).

Natuurlijk laat ik jullie delen in mijn feestvreugde. Ik ga namelijk het super leuke kookboek Havermoutje weggeven. Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kan je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen, Pascalle Bonnier en Mathijs Kok, de oneindige mogelijkheden met haver als basis. Van brood tot burger, van soep tot stroopwafel, van cake tot cappuccino, van pasta tot pannenkoek. Voor elk moment op de dag is er een havermoutje!

Havermoutje

Hoe kan je winnen, laat me in een reactie onder dit bericht weten wat je favoriete havermout gerecht is en je maakt kans! Doe dit wel voor 1 augustus 2016 want 2 augustus kies ik een winnaar – deze winactie is gesloten.
Het “liken” van mijn facebook of instagram is niet nodig om kans te maken, maar leuk vind ik dat wel en dan blijf je op de hoogte wanneer er een nieuw lekker recept online komt!

Ik heb, om te vieren dat de nieuwe website live is, havermout rabarber repen gebakken naar een recept van havermoutje. Mijn variant van dit recept deel ik hieronder.

Havermout rabarber crumble_1

Havermout rabarber-aardbei repen* 
Recept voor 16 stukjes:
Tijd om te maken 20 minuten + 35 minuten oventijd

400 gram rabarber
250 gram aardbeien
4 eetlepels maizena
50 gram (riet)suiker
halve citroen
250 + 30 gram havermout
200 gram (spelt)bloem
2 theelepels vanille (of een zakje vanillesuiker)
175 gram kokosolie
2 eieren
snufje zout
1 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij de rabarber in kleine stukjes en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Doe de rabarber, aardbei samen met de maizena, suiker en het sap van een halve citroen in een pan en kook in ongeveer 10 minuten zacht en gaar. Zet het vuur niet te hoog om verbranden te voorkomen.
Doe de havermout, bloem, vanille en zout in een kom en voeg dan de (gesmolten) kokosolie en de eieren toe.
Kneed dit tot een soepel deeg.
Vet een bakvorm of ovenschaal in.
Leg 1/3 van het deeg apart en maak van de rest de bodem in de bakvorm.
Giet hier de rabarber-aardbei compote op.
Voeg aan het 1/3 deel nog 30 gram havermout tot en maak met je vingertoppen hier een crumble van.
Verdeel de crumble over de compote en zet de ovenschaal in de oven.
Bak de crumble in ongeveer 35 minuten gaar en bruin.
Laat de ovenschaal helemaal afkoelen en snijd dan pas de havermout rabarber crumble in repen! 

*Origineel recept van Havermoutje.nl

 

12 Comments

  • Gefeliciteerd Sandra, met je nieuwe website! De havermout- rabarber repen zien er ook heerlijk uit. Mijn favoriete recept met havermout is moeilijk kiezen (overnight oats, havermout crackers of toch bananenpannenkoeken?!?) maar uiteindelijk kies ik dan voor appeltaart met een topping van havermoutcrumble (recept van m’n schoonvader Face savoring delicious food)
    Heel veel succes met je nieuwe site en met het maken van je nieuwe recepten!

  • Granola zelfgemaakt…..natuurlijk een recept van Sandra kookt!

  • Mijn favoriete recept met havermout is de cruesli (van deze site) Ooit een keer een potje gekregen en nu maar mijn vriendin deze zelf ook. Heerlijk wakker worden!

  • Het is moeilijk kiezen om een favoriet recept uit te kiezen voor havermout. Ik gebruik het vaak in het maken van zoete recepten, dus ik ga voor american pancakes op basis van havermeel.

  • Vanochtendvroeg op zoek naar een recept met havermout en rabarber en kwam zo op jouw site terecht
    Ik heb daarna meteen de havermoutrepen gemaakt,echter met roomboter en een gedeelte amandelmeel,in een lage taartvorm
    Hij is heerlijk geworden Dus dit is mijn lekkerste recept voor een lekkere havermoutkoek/taart(de smaak van echte boter is niet te vergelijken met iets anders)

    • Wat leuk dat je op mijn site terecht kwam! En dat de repen lekker waren!

  • de havermoutplaat taart met rozijnen vonden we erg lekker en makkelijk voor meerder ontbijtjes.

  • Beste Sandra, kan ik dan nog net.
    Meedoen met de pret?
    En kans maken op een boek zo fijn,
    Dat moet toch Havermoutje zijn.

    Op lekkere luie vrije dagen,
    Zonder me eigenlijk af te vragen.
    Of je meer kan met havermout,
    Maak ik er pannenkoeken van voor m’n schattenbout.

    Heerlijk samen ontbijten is goed voor een mens.
    Gezellig gezond genieten is mijn wens!
    En daar past dit mooie cadeau prima bij,
    Gefeliciteerd met je nieuwe blog hij maakt me blij 🙂

    Wat een lekker recept met rabarber erin,
    Het water loopt me in de mond & ik heb zin.
    Om lekker creatief te zijn met dit veelzijdige product,
    Mocht ik geluk hebben en winnen, dan ben ik verrukt!!

  • Havermout gebruik ik het liefst voor pannenkoeken met banaan. Lekker! 🙂

  • De winnaar is bekend!!! Aleida van harte gefeliciteerd, jij krijgt het leuke kookboek Havermoutje binnenkort thuis gestuurd.
    Ik stuur je nu een email voor je gegevens etc.!

    Liefs,
    Sandra

  • Havermout en rabarber, top combinatie! Ik heb er vorige maand nog gemaakt, zo lekker 🙂

    • Helemaal mee eens! Havermout is sowieso heerlijk veelzijdig (en dat terwijl ik voorheen havermout niks vond :-))

Voeg een reactie toe


Facebook