Krentenbol – gezond

February 02 , 2017 by: Sandra - in Bakken, Lunchgerecht, Ontbijt, Traktaties

Gezonde krentenbol - sandrakookt.nl
Gezond snacken

Op woensdag is het altijd krentenbollendag bij onze Albert Heijn, alle kinderen krijgen dan een krentenbol en mijn zoon weet dat al precies. Mee naar de markt gaan de kinderen hier altijd al vrijwillig (kaas van de kaasboer, banaan bij de groentekraam etc.) en nu wil hij ook met alle plezier mee naar de Albert Heijn. Zijn liefde voor krentenbollen deel ik wel, al zijn ze natuurlijk niet erg gezond. Toen ik op het blog van Mind Your Feed deze kwark krentenbolletjes tegenkwam kon ik het niet laten ze te bakken. En dit is al de derde keer dat ik ze bak, ik vind ze namelijk heerlijk en de kinderen ook, met wat jam of warm uit de oven met een lik boter.
Deze keer heb ik ze gebakken als snack voor in de auto naar Oostenrijk, tijdens zo’n lange autorit eten wij altijd veel meer, de vorige keer oa een zak M&Ms als lunch, de kinderen sliepen en dan is stoppen zonde ;-). Mocht dat weer gebeuren dan hebben we deze keer lekkere krentenbollen.

Krentenbol/ Kwark rozijnenbolletjes
Recept voor 6 stuks:
Tijd om te maken 10 minuten + 15 minuten oventijd125 gram (spelt)bloem
125 gram Griekse yoghurt of kwark
75 gram rozijnen
1 ei
1 eetlepel (kokos)olie
Snufje vanillepoeder
1/2 eetlepel bakpoeder
1 banaan

Verwarm de oven voor op 180 graden
Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in lauwwarm water, dan verbranden ze straks niet in de oven.
Doe ondertussen de bloem met de kwark, het ei, de olie, vanillepoeder en het bakpoeder in een kom en schep om.
Giet de rozijnen af en voeg ze aan het deeg.
Prak of pureer de banaan en voeg deze toe.
Meng alles nogmaals goed (maar voorzichtig) door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met behulp van 2 lepels of een ijsschep 6 bolletjes van het beslag.
Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook