Bloemkoolsoep

November 11 , 2015 by: Sandra - in Lunchgerecht

Bloemkoolsoep - sandrakookt.nl
Hoera een feestje

Lisa is 5 jaar, als cadeau heeft ze een konijn gekregen, dus terwijl ik dit schrijf huppelt er een konijn door onze woonkamer!!! Mijn man is op gegroeid op een boerderij en wij hadden ook altijd veel dieren – buiten. (op de poezen na). Dus toen ik hoorde dat dit konijn eerst binnen moest blijven, want ij heeft nog geen wintervacht, heb ik even getwijfeld of we niet moesten wachten tot maart met het uitzoeken van een konijn. Maar ach, belooft is belooft, dus een lief dwerg hangoortje uitgezocht. En nu vind ik het wel gezellig, het is een lief beestje die graag geaaid wordt en als we thuis zijn los rond huppelt.
Verder is Lisa ook flink verwend en al die visite moest natuurlijk ook wat lekkers eten. Na de taart en hapjes hadden we soep met broodjes.
Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van Gewoon Lekker Koken en toen ik het recept van deze bloemkoolsoep tegen kwam op de site van Barbara leek deze mij perfect voor Lisa haar verjaardag. Ik was vooral erg benieuwd naar de smaak want ben niet echt fan van bloemkool, behalve geroosterd uit de oven. Bloemkoolsoep is een van de favorieten van Barbara en na het eten van de soep begrijp ik helemaal waarom! En ook onze visite was enthousiast, dus ook namens hen bedankt voor het recept. 
 

 

 

Bloemkoolsoep
Recept voor 4 personen:

1 bloemkool
1 ui
1 theelepel kerriepoeder
1 liter kipbouillon (of groentebouillon voor vegetarische soep)
100 mililiter crème fraîche
100 gram gerookte kip
Bieslook

Spoel de bloemkool schoon en snij in roosjes.
Snipper de ui en snij de kip in reepjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui enkele minuten op laag vuur.
Voeg dan de kerriepoeder toe en bak nog even kort mee.
Voeg dan de bloemkool roosjes toe en de bouillon.
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg nu de gerookte kip toe en de crème fraîche
Breng de soep op smaak met de bieslook, peper en eventueel zout.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook