Eimuffin

September 04 , 2015 by: Sandra - in Lunchgerecht

Eimuffin - sandrakookt.nl
Ikeafoodchallenge

Zo super leuk ik mag weer, als insider van UitPaulineskeuken, meedoen aan een kook challenge. Ikea zoekt namelijk een nieuw gerecht voor op de menukaart in de verschillende restaurants. Hoe cool zou het zijn als dat mijn gerecht zou worden!
De postbode bezorgde een leuke Ikea mand gevuld met verschillende Ikea food producten. Mijn missie: een recept bedenken met minimaal 1 ingredient vanuit de Ikea mand. 
Ik heb eerst samen met mijn jongste twee kinderen een bezoek aan de Ikea gebracht, noem het veldwerk of een goede reden om even weer bij Ikea te winkelen, leuk was het sowieso.
Geluncht hebben we hier natuurlijk ook en zoonlief koos voor een broodje met zalm. Ik zag voor hem vooral veel keuze voor een warme lunch (pasta, hotdog of patat). Dus mijn idee voor de challenge: een extra kindergerecht, iets gezonds, lekkers en leuks.
Het hotelschoolmeisje in mij kwam naar boven, want voor een restaurant met zoveel bezoekers moet je een goed te bereiden, simpel en natuurlijk lekker gerecht hebben, met niet te veel ingredienten of handelingen welke je van te voren kan maken (met een goede inkoopprijs).
Mijn gerecht: eimuffins met een vulling naar keuze.
En om het lunchbordje compleet te maken doe ik er een spiesje met wat groente en de lekkere ikea kaas (ik wist niet dat ze die hadden maar zowel de blauwschimmelkaas als de witte kaas zijn erg lekker) bij en verder een plakje broodje of krentenbol, een glas DRYCK BLÅBÄR (bosbessendrank) en iets om mee te spelen/ te sparen, dat vinden (mijn) kinderen altijd leuk.

 

Eimuffins
Recept voor 6 muffins:

5 eieren
Kwart courgette
1/2 tomaat
30 gram witte kaas
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de courgette, tomaat en kaas in blokjes en verdeel dit over 6 muffin vormpjes.
Breek de eieren boven een kom en kluts ze samen met wat peper en zout door elkaar.
Schenk het ei mengsel in de muffin vorm op de groente/kaas en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Smullen maar!

Er zijn 1001 combinaties mogelijk, wij eten deze muffins ook wel eens met kip, chorizo of zalm erin, met een bosuitje, prei, doperwten, mozzarella, basilicum, eigenlijk met alles wat nog in de koelkast ligt.

 Eimuffin - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe