Speltmuffins met Hüttenkäse Recept voor 8 muffins:
200 gram zongedroogde tomaatjes (potje of zelf gedroogd) 250 gram speltmeel (volkorenmeel of tarwemeel kan ook) 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder 200 gram Hüttenkäse 200 mililiter (amandel)melk 1 ei 4 eetlepels olijfolie 100 gram olijven Handje basilicum 3 eetlepels pijnboompitten Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer je zelf zongedroogde tomaten wil maken, begin dan daar mee, het is makkelijk om te doen maar de tomaten moeten wel lang in de oven. Doe het speltmeel in een kom en voeg een snufje zout en het bakpoeder toe. Meng nu de Hüttenkäse door het meel (het wordt nu een beetje een kruimelig deegje). Voeg de melk, het ei en de olie toe en meng dit goed door elkaar. Snij de olijven door de helft en wanneer je zongedroogde tomaten uit een potje gebruikt snij deze in reepjes. Hak de basilicum grof en voeg de olijven, tomaten en basilicum toe aan het deeg. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan (zonder boter of olie). Meng 2 eetlepels van de pijnboompitten door het deeg. Verdeel het deeg over 8 muffinvormpje en bestrooi ze met de overige pijnboompitten. Zet de muffins 30 minuten in de oven. Ook heerlijk met een kommetje tomatensoep.
|
0 Comments