Pasta salade met rucola

July 21 , 2015 by: Sandra - in Lunchgerecht

Pastasalade - sandrakookt.nl
Familiedag

De familie aan de kant van mijn vader is groot, veel ooms, tantes, neven en nichten en ook de vierde generatie groeit elk jaar. Ik moet bekennen dat ik de meeste nichten en neven alleen zie tijdens de familiedag en verder zie ik wat ze meemaken via facebook.
En andersom volgen ze mijn kook- en bakavonturen volgen ze ook via facebook en instagram.
Een mooi compliment kwam van mijn nicht die vertelde dat haar zoon geregeld vraagt “of mama haar nicht weer nieuwe recepten heeft”.
Mijn andere nicht vroeg of ik ook een lekker recept hebt voor pastasalade, dat heb ik zeker, meerdere, maar ze stonden nog niet online, hoogste tijd dus.
Deze is voor jou Willemijn, ik hoop dat je de combinatie van mozzarella en zongedroogde tomaatjes lekker vindt.

 

 

 

Pastasalade met zongedroogde tomaten en mozzarella
Recept voor 4 personen:

250 gram pasta (farfalle, fussili of penne bijvoorbeeld)
400 zon- of ovengedroogde tomaten (zelf maken of uit een potje)
100 gram rucola
200 gram (buffel)mozzarella
1 eetlepel suiker
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels aceto balsamico

Begin met het maken van de zongedroogde tomaatjes, aangezien ze lang in de oven moeten, het recept vind je hier.
Kook de pasta beetgaar en giet deze af.
Doe de pasta in een (serveer)schaal en meng de rucola erdoorheen.
Snij de mozzarella in stukjes en voeg deze ook toe aan de pasta.
Maak nu een dressing van de suiker, olijfolie en aceto balsamico en giet deze over de pasta.
Als laatste gaan de zongedroogde tomaatjes door de pasta.
 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook