Courgettebrood

February 23 , 2018 by: Sandra - in Bakken, Lunchgerecht

Courgettebrood
Afwisseling tijdens de lunch, yummy!

Foodblogswap tijd, oftewel een recept koken van een ander blog met een twist in het recept. Deze maand mocht ik koken van Health Happy Food blog van Miranda, er staan nog niet veel recepten op haar blog maar dat is ook wel een keer fijn lees:deze maand geen keuzestress. En het recept dat ik koos was top, courgettebrood is een heerlijke brood variant voor bij lunch. Ik voegde rozijnen en walnoten toe wat beleggen (haast) overbodig maakt.
De volgende keer ga ik voor een hartige variant met kaas en kruiden, ik hou jullie op de hoogte.

Het brood heeft wel wat weg van het monsterbrood dat ik een tijd geleden een keer maakte.

Courgette brood

Courgettebrood met rozijnen en walnoten
Recept voor 12 plakjes
Tijd om te maken 20 minuten + 60 minuten oventijd180 gram (fijne)havermout of havermoutmeel
Snufje zout
1 eetlepel bakpoeder
1 limoen
3 eieren
70 milliliter olijfolie
1 courgette
50 gram walnoten
50 gram rozijnenVerwarm de oven voor op 200 graden.
Wanneer je havermout gebruik moet je deze eerst tot meel malen in een hakmachine.

Doe de meel in een kom.
Hak ook de walnoten in stukjes (in de hakmachine) en voeg deze toe aan het meel samen met de rozijnen.
Snij dan de courgette in stukken en maal de courgette fijn in de keuken-/ hakmachine.
Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de courgette en roer door elkaar.
Voeg nu de courgette, eieren, olijfolie en bakpoeder toe aan het meel en meng goed door elkaar.
Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.
Giet het courgettedeeg hierin en strijk de bovenkant glad.
Bak het courgettebrood in ongeveer 60 minuten gaar.

0 Comments

Voeg een reactie toe