Mexicaanse groentesoep

June 27 , 2014 by: Sandra - in Lunchgerecht

mexicaanse tomaten soep
Nederland – Mexico

De 8ste finale kijken we gezellig met de kinderen thuis:Mexico, wij lusten ze!
De vorige wedstrijd mochten ze ook zien en dat vond vooral onze dochter erg spannend. Maar na vijf minuten begonnen de vragen: Waarom vallen ze steeds? Waarom ligt hij daar? Wie is die groene (de scheidsrechter). Waarom zeg jij, ooeeehhh?
Nog vijf minuten later, kijk eens mama, wij hebben ook een doelpunt – toen lagen ze allebei op de grond. Ja, voetbal kijken met een 3-jarige is anders dan in de kroeg.

 

 

Mexicaanse tomatensoep
Recept voor 4 personen:

1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel kurkuma (voor de oranje kleur (en smaak))
1 pot geroosterde paprika’s
1 liter kippebouillon (of groente)
200 mililiter gezeefde tomaten
300 gram Mexicaanse groenten (vriezer of los mais, kidneybonen, bruine bonen etc.)
Olijfolie
Rode peper (optioneel)
Zure room (optioneel)

Snipper de ui en pel de knoflook. 
Laat de paprika’s uitlekken en snij ze in stukken.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Pers de knoflook er boven uit en voeg de kurkuma toe, bak een minuut of twee mee en voeg dan de paprika toe.
Nu kan de bouillon erbij, breng deze aan de kook.
Voeg nu de tomaten toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en voeg dan de groenten toe en eventueel wat fijngesneden rode peper.
Lekker met wat zure room en tortilla chips met guacamole. Of voetbalbolletjes.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook