Mais-eierkoek

July 17 , 2014 by: Sandra - in Lunchgerecht

mais ei koek
Flexitarier

Af en toe vegetarisch eten, flexitarier, dan doen we al een aantal jaren, niet vanuit idealisme, maar waarom elke dag vlees of vis eten als zonder ook lekker is?
En nu is flexitarier zijn helemaal hip, leuk, ik ben graag hip (zonder al te veel moeite er voor te moeten doen).
Meestal eten wij 1 keer per week vegetarisch, soms “bewust” door het stukje vlees of vis te vervangen met een vegetarisch burger. Maar ook geregeld door een goed gevulde pastasaus te maken met veel groenten of een lekkere soep. Vanavond aten wij een mais-eierkoek, lekker met een donker bruin broodje. Al is mijn baby geen baby meer, dit was ook een prima babyhapje geweest, nu is het een ideale maaltijd om hem te leren beter zijn vork te gebruiken (lees zijn vork te gebruiken ipv zijn handen). En voor de lunch zou dit ook lekker zijn.

 

Mais-eierkoek
Recept voor 2 personen:

1 rode paprika en/of gele paprika
Olie
Bieslook
3 eieren
3 eetlepels halfvolle melk
1 groot blik maïskorrels
2 eetlepels geraspte belegen kaas
1 theelepel sambal of chilisaus(eventueel)

Maak de paprika schoon, verwijder de pitjes en snij hem in blokjes.
Verwarm een koekenpan en schenk hier wat olie in. 
Fruit de paprika ongeveer 4 minuten.
Laat ondertussen de mais uitlekken en snij/knip de bieslook in stukjes.
Klop de eieren los met de melk, en eventueel de sambal (heb ik achterwege gelaten omdat mijn dochter en zoon mee eten) en voeg de bieslook toe.
Schep de mais erdoor en schenk het eimengsel over de paprika.
Pak de eieren met een deksel op de pan ongeveer 8 minuten.
Draai om en strooi de kaas erover heen, bak de eiermaiskoek nog een paar minuten. 
Ik vind dit heerlijk met een beetje chilisaus erover heen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook