Salade met meloen en ham

August 04 , 2015 by: Sandra - in Lunchgerecht

Salade met meloen - sandrakookt.nl

Hello sunshine!

De zon is terug en mijn zin om te koken is dan minder, ik ben dan liever buiten.
Snelle, lichte, maaltijden staan er deze zonnige dagen dan ook bij ons op tafel en een salade eten in de tuin aan de picknicktafel maakt het zomergevoel voor mij compleet. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat we eergisteren nog patat aten (lekker licht, hahaha).
En wist je dat meloen een groente is, het is familie van de komkommer, dus met deze salade krijgen je extra veel groente binnen. Lekker stukje stokbrood erbij en je lunch of diner is compleet.

Salade met rauwe ham, meloen en feta
Recept voor 4 personen:

125-150 gram rauwe ham
1/2 galiameloen
125 gram fetakaas
1 rode ui
125 gram rucola of rucolamelange
2 eetlepels rodewijnazijn
4 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels mosterd
Zout en peper

Bak de plakken ham krokant, op hoog vuur, in een droge (zonder boter of olie) koekenpan en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Snij de meloen in tweeen, verwijder de zaadjes en de schil en snij een helft van de meloen in stukjes.
Snij de fetakaas in blokjes.
Pel de rode ui, halveer deze en snij in dunne plakjes.
Doe de sla in een schaal en voeg de meloen, feta en ui toe.
Maak een dressing door de rodewijnazijn, olijfolie en mosterd te mengen, voeg naar smaak zout en peper en eventueel extra mosterd toe. 
Verdeel de dressing over de salade.  

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook