Schuimomelet

March 12 , 2015 by: Sandra - in Lunchgerecht

Schuimomelet - sandrakookt.nl
Heel Holland bakt

Zondag avond, televisie aan, voetjes omhoog en kijken naar heel Holland bakt!
Ik zeg: ontspanning ten top! En natuurlijk ook inspiratie ten top. 
Deze schuimomelet heb ik vorig jaar al een keer gemaakt, voor een paasbrunch met familie, in de tuin. Tijdens het verstoppen van de chocolade eitjes smolten er zelfs een paar, ik hoop dat het dit jaar weer zo lekker zonnig wordt, of ik weer ga bakken, uhm dat ligt een beetje aan wondertje 3 en wanneer hij of zij zich aandient – en ik weer op de been.
Voor nu heb ik nog genoeg “in het archief”. Vrolijk pasen! 

 

Schuimomelet
Recept voor 6-8 personen:

4 eieren
1 limoen (schoongeboend)
25 gram kristalsuiker
50 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels poedersuiker
250 gram bosvruchten (aardbeien, blauwe bessen, bramen, frambozen wat je lekker vind)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Splits de eieren en doe 3 eidooiers in een grote mengkom (de vierde eidooier wordt niet gebruikt) en alle eiwitten in een andere grote kom.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil, voeg de schil samen met de kristalsuiker toe aan de eidooiers en klop in ongeveer 10 minuten licht en luchtig.
Maak de gardes van de mixer goed schoon en klop de eiwitten stijf.
Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt.
Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.
Bestrooi de bodem van de bakvorm, ik heb een quiche vorm gebruikt, met 1 eetlepel poedersuiker.
Schep het eimengsel er gelijkmatig in en bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker.
Bak de omelet in de oven in ingeveer 15 minuten goudbruin.
Verdeel de bosvruchten over de omelet.
Serveer direct.
 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook