Wortelsoep

June 10 , 2014 by: Sandra - in Lunchgerecht, Voorgerecht

Wortelsoep - sandrakookt.nl
Verstoppertje spelen

1,2,3,4,5,6,7,8,9 – tiennnnnn, ik kom, wie niet weg is wordt gezien – ik heb mijn handen al voor mijn ogen, dus je vindt me nooit. Hahaha verstoppertje spelen is een makkie bij ons thuis, al speel ik natuurlijk gewoon mee en zoek eerst achter de bank en onder de tafel voor dat ik in de hoek kijk.
Vanavond speel ik ook verstoppertje tijdens het eten, lekker veel groenten gaan er in deze wortelsoep. Met dank voor het recept van een vriendin (en AH) die deze soep laatst voor me maakte.
De kinderen zijn dol op deze wortelsoep, zoet door de wortel en romig door de kokosmelk! Wat mij betreft een lekkere soep voor doordeweeks, ik maak de wortelsoep dan vaak in het weekend en bewaar hem tot het serveren in de koelkast.

Wortelsoep
Recept voor 4 personen:
Tijd om te maken 25-30 minuten

2 eetlepels zonnebloemolie
theelepel gember poeder (of verse geraspt)
1 zoete ui
1 kilo wortelen (winterpeen)
1 teen knoflook
800 milliliter groentebouillon (of kipbouillon)
200 milliliter kokosmelk
Peper en zout
150 gram gerookte kip (optioneel, vegetarisch is deze soep ook top)

Pel de ui en snij deze in halve ringetjes.
Rasp de wortels en snij ze in plakjes.
Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan en fruit de ui 5 minuten.
Voeg dan de wortel toe en pers de knoflook hierboven uit.
Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan en roer even goed door.
Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Voeg eventueel gerookte kip in stukjes toe en breng op smaak met wat peper en zout.
Wij aten er geroosterde pita broodjes in reepjes bij, dat dipt zo lekker! 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook