Couscous salade

April 08 , 2014 by: Sandra - in Lunchgerecht

couscous salade
Wat te eten op een zonnige lentedag?

Wat te dragen op een zonnige lentedag? Het zonnetje schijnt, heerlijk, snel naar buiten om met de kinderen in de speeltuin achter ons huis te spelen, zandtaartjes maken, klimmen, springen en glijden. Maar ook, heerlijk op het bankje in de zon zitten, mensen kijken. Een moeder met een winterjas, inclusief bontkraag, naast haar een huppelend meisje op slippers in een korte broek en t’shirt. Wij (Nederlands) zijn altijd een beetje in de war als de eerste zonnestralen zich laten zien. Ik begrijp het wel, je weet nooit wanneer de zon terug komt. Maar om nu al de broeken en truien te wisselen voor zomerjurkjes en slippers?
En wat te eten? Een zomerstamppot? Salade? De barbeque aan? Wat dacht je van deze lekkere couscous salade?

 

 

Couscous salade
Recept voor 4 personen

350 gram couscous
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Flinke scheut olijfolie
1 eetlepel citroen sap
Zout
1 (rode) ui
Rode paprika
50 gram olijven
3 tomaten
150 gram feta kaas

Dressing (optioneel)
2 eetlepels aceto balsamico
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
Citroensap

Lekker voor erbij:
Knapperig ciabatta brood

Doe de couscous in een schaal of kom die je makkelijk kan afdekken.
Meng de Italiaanse kruiden, olijfolie, citroensap en wat zout door de couscous.
Giet hier kokend water op, tot de couscous goed onder water staat.
Doe de deksel op de schaal en laat de couscous in ongeveer 10 minuten gaar stomen.
Snij ondertussen de ui in kleine stukjes, de tomaten in blokjes en de olijven door het midden.
Snij ook de feta in blokjes en maak eventueel de dressing door alle ingredienten te mengen met elkaar.
Als al het water verdamd is en de couscous gaar is kun je het met een vork los maken indien nodig.
Zodra de couscous iets is afgekoeld kunnen de rest van de ingredienten erdoor heen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook