Paprikasoep

April 08 , 2014 by: Sandra - in Lunchgerecht

paprikasoep

Een grote familie

Mijn man heeft 4 zusjes en een broertje, en ze kunnen allemaal erg goed met elkaar opschieten. Wanneer wij een verjaardag vieren zijn we dus al snel met veel want mijn familie komt natuurlijk ook.
Aangezien we niet bij elkaar om de hoek wonen blijft iedereen altijd gezellig eten. Ik heb al een keer verschillende pasta’s gemaakt, een mexicaans buffet met taco’s en wraps, stamppotten en de laatste keer aten we bami en nasi met satee en lekker veel kroepoek.
Afgelopen weekend vierden we de verjaardag van mijn man en heb ik twee heerlijke soepen gemaakt, daarbij verschillende soorten brood, salades en een heerlijke rollade (door mijn schoonmoeder meegebracht). Onderstaand recept heb ik keer 3 gedaan.
Vegetarisch, zonder de kipfilet en met een groentebouillon blokje is de soep ook lekker.

 
Paprikasoep
Recept voor 4 personen:

3 rode paprika’s
1 ui
2 theelepels paprikapoeder
200 gram smeerkaas (groot kuipje)
1 liter kipbouillonblokje van 2 blokjes (groentebouillon kan ook)
Olijfolie
200 gram gerookte kip

Pel en snipper het ui.
Spoel de paprika’s schoon, verwijder de zaadjes en snij ze in stukken.
Verhit wat olijfolie in een soeppan en voeg de ui, paprika en paprikapoeder toe.
Bak deze ongeveer 3 minuten op laag vuur.
Voeg dan 1 liter water en de bouillonblokjes toe.
Zodra het blokjes is opgelost kun je de smeerkaas toevoegen.
Laat de soep nu ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer nu de stukken paprika met een staafmixer (kan gewoon in de pan) voor een mooie romige soep.
Voeg als laatste de gerookte kip toe en laat enkele minuten warm worden in de soep.

 

1 Comments

  • […] 6) Als het buiten koud is, eet ik vaak liever warm. Soep is een fijne optie om ongemerkt een berg groente naar binnen te werken en bovendien iets lekker warms in mijn buikje te krijgen. Sandra van Sandra Kookt geeft een suggestie voor een paprikasoep. […]

Voeg een reactie toe


Facebook