Rode bietjes – baby 8 maanden

January 11 , 2014 by: Sandra - in Baby recept

Rode bietjes - sandrakookt.nl
De liefde van mijn kleine man gaat ook door de maag

Onze zoon wil al het eten wat hij ziet hebben/ eten: die die die die die die die. Zwaaiend met zijn armen zit hij in zijn tripp trapp stoel. Er lijkt geen rem op te zitten en momenteel kan hij volgens mij wel een paard op! Een ideaal moment om een nieuwe groente te introduceren. Rode bietjes – hij vond ze heerlijk (en wij ook).

Nu twee jaar later eet zijn zusje dit gerecht ook met veel smaak op, tijd ook voor een mooiere foto. Eva is al wat ouder dus ik heb het gerecht in grotere stukken gelaten zodat ze het zelf, met de handen, kon eten. Maar pureren kan natuurlijk ook.
Wel een ding, de dag erna is de luier nogal rood gekleurd, Eva ging naar de creche waar ik het wel even gemeld 🙂 


Rode bietjes

Recept voor 4 porties:

3 aardappelen
3 rode bieten
1 ui/ sjalotje
1/2 appel

Snij het loof van de rode bieten (als die er nog aan zit, anders is een stukje van de onderkant genoeg).
Verwijder het buitenste blad.
Snij de bietjes in vieren en kook ze in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Pel en snipper het ui.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Giet de bietjes af en snij de stukken in plakjes en vervolgens in reepjes.
Meng de appel met de ui.
Verhit een beetje olijfolie in een pan, fruit de appel en de ui en voeg de bietjes toe.
Roer de bietjes op laag vuur voorzichtig warm.
Hak de bietjes eventueel met de aardappelen klein in een hakmachine/ prakken of pureren kan natuurlijk ook.

 


Dit vind je misschien ook leuk:

Twee bonenstamppotje

Pastinaak-wortel

Flespompoen

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook