Wortel, broccoli, courgette – baby 4-6 maanden

December 27 , 2013 by: Sandra - in Baby recept

Wortel - baby 4 maanden - sandrakookt.nl
Hoera 6 maanden

Hoera, onze zoon is 6 maanden! Na maanden alleen melk is het nu tijd voor het serieuzere werk. Voor mijn dochter heb ik ook altijd zelf het avondeten en de fruithapjes gemaakt en zij is nog steeds een goede eter die alles proeft, of het komt doordat ze altijd gevarieerd en vers eten heeft gekregen dat weet ik niet, maar ik weet wel dat ik het het koken voor haar altijd leuk vond.
We beginnen voorzichtig met worteltjes, ik maak gelijk 3 porties klaar want elke dag (extra) koken dat gaat me niet lukken.

Al snel wordt broccoli geintroduceerd en daarna volgen, courgette en bloemkool. De kleine man krijgt steeds een paar dagen het zelfde zodat hij een beetje kan wennen aan de smaken.


 

Worteltjes

Bospeentjes 
Boter of (zonnebloem)olie

Rasp de wortelen en snij ze in kleine stukjes. Doe de stukjes wortel in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de wortel ongeveer 10 minuten koken. Bewaar een beetje kookvocht voordat je de wortelen afgiet. Pureer de wortel met een klein beetje boter (per portie ongeveer de hoeveelheid ter grote van een erwt) of (zonnebloem)olie en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuig te maken.

Broccoli:
Broccoli
Boter of olie

Snij de broccoli in roosjes en doe ze in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de broccoli ongeveer 10 minuten koken. Bewaar een beetje kookvocht voordat je de broccoli afgiet. Pureer de broccoli met een klein beetje boter (per portie ongeveer de hoeveelheid ter grote van een erwt) of olie en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuig te maken.

 Broccoli - baby 4 maanden - sandrakookt.nl

Courgette:

Courgette
Boter of olie

Bereidingswijze:
Snij de courgette in stukken en kook in een klein laagje water.
Pureer de courgette met een klein beetje boter (per portie ongeveer de hoeveelheid ter grote van een erwt) of olie.

De porties die niet ‘s avonds gegeten worden gaan bij ons in een avent bekertje in de vriezer, ideaal voor de dagen dat ik werk.

Courgette - baby 4 maanden - sandrakookt.nl


Dit vind je misschien ook leuk:

Venkelhapje

Pastinaak-wortel

Flespompoen

0 Comments

Voeg een reactie toe