Babytaart

August 20 , 2016 by: Sandra - in Baby recept, Koken met kinderen, Traktaties

Babytaart - sandrakookt.nl
Babytaart – hiep hiep hoera 1 jaar

De jongste is alweer 1 jaar, ik kan nu natuurlijk een blog schrijven over hoe snel het gaat, of nog sneller bij een derde kind. Hoe fantastisch het eerste jaar was – ja ik ben zo’n roze wolk baby-moeder. Of over de voordelen van 1 jaar zijn, of de nadelen (serieus rond 14 maanden zijn ze niet te genieten… iets met een eigen wil en nog niet alles kunnen).
Ik kies echter om de vraag te beantwoorden die ik verrassend genoeg de laatste dagen vaak kreeg: Komt er nog een vierde? Ons huis is groot genoeg, ons hart ook, maar 4 opvoeden … ik/wij heb(ben) de handen geregeld vol aan 3 kinderen.
Dus nee, er komt geen vierde, hoe leuk ik baby’s ook vind, alle baby spullen die ruim een jaar geleden van zolder gehaald zijn, gaan via de voordeur weg, familie, vrienden,marktplaats, ik bewaar (bijna) niks!
Wat ik wel ga missen is het koken voor een baby, ik vond het fantastisch elke keer nieuwe combinaties te maken, Eva eet echter steeds meer met ons mee. Er staan nog wel heel wat recepten en fotos op mijn computer die ik online wil zetten, dus daar ga ik nog wel even mee door :-).
Voor haar eerste verjaardag heb ik uitgepakt en deze babytaart gebakken om te trakteren op de crèche. Gemaakt met allemaal ingrediënten die baby’s mogen hebben, ik heb plantaardige melk gebruikt, maar je zou ook de melk die je baby drinkt kunnen gebruikten.

Babytaart

Babytaart
Recept voor 1 taart:
Tijd om de taart te maken ongeveer 15 minuten + 30 minuten oventijd3 appels
150 gram havermout
150 gram speltmeel
1 eetlepel kaneel
2 theelepels vanille (poeder of merg)
1 eetlepel (wijnsteen) bakpoeder
2 bananen
50 gram boter
4 eieren
300 milliliter plantaardige melk
125 rozijnen
Optioneel vers fruit om de taart mee te versieren.Verwarm de oven voor 0p 180 graden.
Schil de appels en snij ze in stukjes.
Doe de droge ingrediënten (havermout, speltmeel, kaneel, vanille en bakpoeder) in een kom en meng door elkaar.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
Doe de bananen in een keukenmachine of maak ze fijn met een staafmixer of vork.
Voeg de gesmolten boter, eieren en melk aan de bananen toe en meng door elkaar.
Giet het banaan mengsel bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
Voeg nu de stukjes appel en rozijn toe en meng nogmaals.
Vet een bakvorm in (ik heb een siliconen berenvorm van de action gebruikt) en doe het deeg in de vorm.
Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar.
Je kunt controleren of het deeg gaar is door er een sateeprikker in te steken.
Wanneer er nog zacht deeg aan de prikker zit moet de cake nog een paar minuten langer in de oven.
Laat de taart buiten de oven afkoelen en versier met vers fruit naar keuze.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook