Gierstpap – baby 6 maanden

April 11 , 2016 by: Sandra - in Baby recept

Gierstpap - sandrakookt.nl
Ontbijten zonder brood voor baby’s

Ik ben dol op “alternatieve” ontbijtjes, niks mis met een broodje kaas of appelstroop, maar een ontbijtmuffin of kwark met zelf gemaakte muesli, yummy. Ook mijn kinderen zijn dol op ontbijtmuffins of pannenkoekenen (ja, wie wil er niet ontbijten met panneknoeken).
En ook voor baby’s vind ik alternatieve ontbijtjes leuk om te maken, zodra Eva mee ging ontbijten en met smaak haar broodje met boter at (beleg heb ik pas later geintroduceerd) heb ik haar ook alternatieven aangeboden. Banaan-ei pannenkoeken, ontbijtmuffins gebakken met plantaardige melk en deze gierstpap.
Gierst is een graansoort en glutenvrij (vertelt google mij).
Voor ons kookte ik het in gewone melk en voor Eva in haar eigen melk, of ik in 1 of 2 pannetje moet roeren dat maakt voor mij niet veel verschil.
Dit is een heerlijk ontbijt, gierst heeft een beetje nootachtige smaak, maar het is wel een ontbijt voor in het weekend want de bereiding duurt even (zo’n 20 minuten).

Gierst pap
Recept voor 1 hapje:

100 mililiter van de melk die je baby drinkt
40 gram gierst
Kaneel

Topping naar keuze:
1/2 peer of appel of handje blauwe bessen
Amandelschaafsel (voorzichtig met noten ivm potentiele noten allergie)

Breng de melk aan de kook en voeg dan de gierst toe.
Kook de gierst in ongeveer 15-20 minuten op laag vuur gaar.
Snij in de tussentijd je topping (peer of appel) in stukjes.
En voeg dit voor jonge baby’s de laatste 5 minuten toe zodat het fruit lekker zacht wordt.
Neem de gierst van het vuur en voeg wat kaneel toe.
Doe de pap in een kommetjes en indien nog niet toegevoegd, voeg het fruit toe en eventueel wat amandelschaafsel (voorzichtig met noten ivm noten allergie).

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook