Kikkererwten tonijn – baby 7 maanden

November 17 , 2015 by: Sandra - in Baby recept

Kikkererwtenhapje - sandrakookt.nl
Hapje voor Eva, hapje voor mij

Wij eten de laatste tijd meer groenten bij ons avondeten dan voorheen, iets minder aardappel of pasta oid en ook vaker peulvruchten, ik ben altijd al fan van afwisseling geweest en nu ik ook nog overal lees dat “we” meer groenten moeten eten ga ik automatisch met de hype mee – no excuses, ik ben gewoon mode gevoelig.
Voor Eva vind ik het leuk om te experimenteren en haar geregeld wat nieuwe smaken aan te bieden. Vandaag had ik zin om wat nieuws te maken met kikkererwten en het werd onderstaand hapje, zij vond het eerst niet echt lekker, maar ik wel! Hapje voor Eva, hapje voor mij. Een dag later heb ik het weer aangeboden en toen at zij haar bordje leeg zonder pauze (even wennen aan een nieuwe smaak denk ik) en helaas dus geen hapjes voor mij.  

 

 

Kikkererwtenhapje
Recept voor 3 hapjes:

200 gram kikkererwten
200 gram wortel
1/2 blikje tonijn (op olie of water kan allebei)
1 teentje knoflook of 1/2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel kurkuma (optioneel)
Olijfolie

Indien je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je ze eerst weken zoals op de verpakking staat.
Wanneer je kikkererwten uit blik gebruikt, spoel ze goed af onder de kraan (in een vergiet) om het meeste zout te verwijderen.
Kook de kikkererwten in ongeveer 20 minuten gaar.
Snij de wortel in stukjes en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.
Doe de gekookte kikkererwten en wortel in een hakmachine/ blender en voeg een half blikje tonijn toe.
Pers het teentje knoflook hoerboven uit en voeg de kurkuma toe en eventueel een scheutje olijfolie als je tonijn op wate rgebruikt.
Kort pureren of fijn hakken en over 3 bakjes verdelen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook