Mais zoete aardappel

December 30 , 2015 by: Sandra - in Baby recept

Mais zoete aardappel hapje - sandrakookt.nl
Lievelings babyhapje

Introduceren van aardappel doe ik met zoete aardappel.
Eerst met spinazie, ijzerrrrrrrr en nu met mais en een stukje gekookte kipfilet.
Dit is zo’n lekker hapje dat ook de grote broer en zus graag een hapje mee eten.
En nu Eva wat ouder is maak ik dit hapje graag wanneer ze een paar dagen minder goed aan het eten is (prikjes, tandjes, moe) zodat ze in ieder geval af en toe haar bordje (zo goed als) leeg eet.
Dit hapje was ook favoriet bij Lisa en Thomas (zoete aardappel en zoete mais) en ook wel bij mij, want snel klaar en succes verzekerd.
Lisa heeft momenteel een “strijkkralen fase” ik heb serieus een doos vol met vlinders, konijnen, rondjes, bloemen en andere vormen. Ik kan me voorstellen dat haar juf wel klaar is met het vele strijken, ik in ieder geval wel, want het strijkkralen zelf vind ik prima en helpen kleuren uitzoeken ook, maar telkens wanneer ik ga strjiken valt er iets en moet ik het dus weer in elkaar zetten… Maar ach het zijn wel gave foto props.
 

 

Mais zoete aardappel hapje
Recept voor 2 hapjes:

1 zoete aardappel
Blikje mais
Boter of olie
vlees of vis naar keuze

Schil de aardappelen en snij in stukken.
Zet de aardappelen op het vuur in een pannetje met een beetje water en kook deze in ongeveer 12-14 minuten.
Voeg na ongeveer 10 minuten de mais toe en kook even mee.
Giet de aardappelen en mais af en voeg een beetje boter of olijfolie toe.
Doe de aarappel en mais in een hakmachine of pureer kort.

Dit hapje kan je afgesloten in de vriezer ongeveer 6 weken bewaren.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook