Koken voor baby’s

April 29 , 2016 by: Sandra - in Baby recept

Koken voor mijn baby

Zelf koken voor baby’s vind ik erg leuk om te doen, verschillende smaken introduceren en lekkere nieuwe combinaties bedenken ik vind het een feestje. Een potje kan natuurlijk ook gegeven worden en kan soms erg praktisch zijn (helemaal wanneer je niet thuis eet), maar ik vind zelf maken leuk en het hoeft helemaal niet lastig te zijn want baby’s kunnen (met wat aanpassingen) met de pot mee-eten (in ieder geval heel veel dezelfde ingredienten).
En koken voor je baby hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, soms wel een beetje planning, maar met 30 minuten in de keuken heb je zo 10 hapjes klaar en je vriezer weer goed gevuld voor de dagen dat je weinig tijd hebt.
Mijn oudste twee kinderen zijn nog steeds goede eters en proeven alles – lusten doen ze bijna alles – of dit komt door mijn kookkunsten, dat weet ik niet maar als ik dit artikel mag geloven wel!

Ik ben geen voedingsdeskundige, maar wel dol op (puur) koken en eten. Alle recepten op deze pagina zijn dan ook gebasseerd op wat ik gelezen heb over koken voor baby’s, de richtlijnen die ik tegen kwam, gezond verstand en vooral wat voor ons goed werkte.
Wanneer te beginnen verschilt per kind, vanaf 4 maanden mag je beginnen, ik heb gekozen voor 6 maanden omdat de borstvoeding goed en makkelijk ging en mijn kinderen daar de eerste maanden genoeg aan hadden.
Waar mee te beginnen? Groente of fruit, het is denk ik een persoonlijke keuze. Wij zijn begonnen met milde groenten (wortel, broccoli en bloemkool) en als snel erna met fruit (peer, banaan, meloen en appel).
Hetzelfde hapje heb ik in het begin enkele dagen gegeven zodat er aan de smaak kon worden gewend.

En vanaf 7 maanden oud heb ik granen etc. toegevoegd (rijstebloem, broodkorstjes, rijstewafel etc.)

Verder:

– niet te vaak nitraatrijke groente in een week (spinazie, andijvie, venkel, bietjes, bleekselderij etc.)
– geen suiker, honing of zout
– Alle vlees en vis goed gaar koken/ bakken
– voorzichtig met citrusfruit en noten ivm eventuele allergische reacties

Ik hoop dat je net zo geniet van het koken voor je baby als ik!

Hier vind je al mijn baby recepten.

De top 3 hapjes hier:

Pasta
Smoothie met rijstewafel
Rode bietjes

0 Comments

Voeg een reactie toe