Pompoen pastasaus – baby 7 maanden

October 07 , 2015 by: Sandra - in Baby recept

Pompoen pastasaus - sandrakookt.nl
Pompoen pastasaus is zo lekker!

Het voordeel van een voorjaarskindje is dat de eerste hapjes in de herfst gegeten worden wanneer de pompoen, pastinaak en rodebietjes volop vers te krijgen zijn.
Pure pompoen vond Eva heerlijk en ook deze pompoen pastasaus ging zo op. Ik heb meerdere porties gemaakt (voor in de vriezer) zodat ze dit volgende week weer kan eten. De mini farfalle pasta had ik meegenomen uit Italië, maar je kunt mini pasta nu ook in Nederlandse supermarkten kopen.

pompoenpasta-saus-baby
De saus die ik over had heb ik door onze pastasaus gedaan en dat was LEKKER. Binnenkort dus maar een recept uitschrijven voor volwassenen, nu eerst een recept voor pompoen pastasaus voor baby’s vanaf ongeveer 7 maanden.

Mocht je meer pompoen inspiratie voor jezelf willen? Door pompoen in het zoekveld in te vullen kom je op heerlijke recepten van soep tot oven geroosterd met geitenkaas.

Pompoen pastasaus
Recept voor 3/4 porties:

Kleine pompoen
3 tomaten
Paprika poeder
Oregano
Knoflookpoeder
Pasta naar keuze

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in stukken.
Kook de pompoen in een laagje water in ongeveer 10 minuten zacht.
Voeg na 5 minuten de tomaten toe en kook deze even mee.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim water.
Pureer de pompoen en tomaten en voeg wat paprikapoeder, oregano en een beetje knoflookpoeder toe.
Meng goed door elkaar.
Serveer de saus over de pasta.

Dit hapje kun je afgesloten in de vriezer 6 weken bewaren.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook