Herfst, herfst wat heb je te koop
Pompoen, ik hik er altijd een beetje tegen aan om pompoen te eten, het schillen vind ik namelijk geen leuke klus. Er zijn gelukkig genoeg gerechten waar de pompoen met schil in gebruikt wordt, bijvoorbeeld soep of geroosted in de oven. Voor een baby hapje schil ik de poempoen liever, en eigenlijk is dat ook zo gebeurt, dus waarom ik er altijd “zo moeilijk over doe” geen idee. Dit is een heerlijk hapje voor baby’s die net aan vast voedsel wennen, maar ook wat oudere baby’s kunnen ervan genieten, meng er bijvoorbeeld een stukje aardappel doorheen of mais. Of maak verschillende hapjes met pompoen, zodat je even vooruit kan. Bijvoorbeeld pasta met pompoensaus of met amandelen.
|
|
Pompoen Recept voor 3/4 hapjes
1 kleine pompoen Optioneel: Mais (klein blikje) 3 aardappelen
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Kook de pompoen (samen met geschilde aardappelen) in een laagje water totdat deze zacht is. Pureer/prak of hak de pompoen fijn, afhankelijk van de leeftijd van je baby. Voeg eventueel mais toe voordat je de pompoen gaat pureren.
Dit hapje kan je afgesloten in de vriezer ongeveer 6 weken bewaren. |
|
0 Comments